Allergisk mot sädesslagen?

Annons...
Slippa annonser?

Allergisk mot sädesslagen?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Allergisk mot sädesslagen?
Therese    

Allergisk mot sädesslagen?


Vår kille är 15mån och nu håller vi en diet utan sädesslag. Han har atopiska eksem på fötter. vrister och handleder och detta irriterarar honom mycket. Har hållit mjölkfri diet hela sommaren utan att det förbättrats så nu måste vi prova på nåt nytt. Pricktestade mot mjölk nyligen men det var negativt. Finns det någon annan här som haft liknande problem? Skall pricktesta hela grundserien snart men hoppas komma underfund med vad det är före det, sonen gillade inte riktigt pricktesten...:(

Allergisk mot sädesslagen?  skrevs augusti 2006

Annons   
Carina Berg    
Vår son fick stora problem med eksem när han var två månader. Jag höll diet eftersom jag ammade. Jag började, efter samtal med läkare, med att bara äta nötkött och potatis för att sen föra in ett livsmedel i taget. Det var tidsödande och jobbigt men det gav resultat. Det är ju förstås svårt att hålla så strikt diet för ett litet barn på 15 månader men man kan ju undvika de mest kända allergiframkallarna; mjölk, ägg, fisk, nötter och soja (och sädesslagen som ni ju redan vet) Prata med dietisten på sjukhuset, de kan ge tips och stöd.. Lycka till

Skrevs augusti 2006

Marie    
Vi fick också göra så, redan från det att vår tjej var drygt halvåret, att gå tillbaka till BASdiet. Mjölk/sojafri "välling" (Profylac) från apoteket, Nestle kött/potatis/majs barnmatsburk och banan. Det visste vi att hon mådde bra på. Sen bygga vidare från det, med ett livsmedel i taget. Och pricktesterna vi tagit visade ingen allergi överhuvudtaget, trots att hon bevisligen är kraftigt matallergisk. Mot många saker. Så lita inte så mycket på dom, utan lita på det ni själva ser.

Skrevs augusti 2006

Anna Sjöberg    
Hej!
Vår son på 16 månader är ytterligare ett exempel... han är allergisk mot det mesta och äter nötkött, potatis, ris, majs och banan. Det verkar som om de livsmedlen är bland de "mildaste" som många multiallergiker klarar.
Jag känner igen symptomen du beskriver, vår son har haft/har eksem på samma ställen plus en del andra allergisymptom som magbesvär och snuva.På vår pojke gav visserligen pricktesterna besked om de flesta allergierna, men vi har ändå fått hålla mycket strikt diet, och sedan testa med en sak i taget. (Och då ser man ju snabbt om det fungerar eller inte.)
Mitt råd är att prata med en dietist och sedan hålla er till den diet ni får. Var noga med att skriva dagbok över hela proceduren. Man får vara detektiv med ett allergiskt barn!
Lycka till!


Skrevs augusti 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicIngen Celiaki,men tål inte gluten.N... nyChristina Mar...115 dagar
New TopicMajsprodukter nyAlexander05 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade