Senaste inläggen
Skriv ett inlägg
Mina inlägg
Gluten och Vete
Mjölk och laktos

After eight

After eight

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    After eight
sandra karlsson    

After eight


Jag har hört att after eight ska vara laktos fria beroende på om de är gjorda i england eller tyskland.Men nu kommer jag inte ihåg vilken som var laktos fri?
Någon som vet?

After eight 

Annons   
Maria Norrman    
Hej!
Det är den som är gjord i England som är lakos och mjölkproteinfri.
Hälsn.
Maria Norrman




Annica    
Jag har köpt after eight någon enstaka gång. Har aldrig tänkt på vart dom varit tillverkade men är alltid noga med att titta på innehållet och har aldrig sett några som innehåller mjölk.



Gästkonto    
Vi har precis ätit en ask after eight här hemma och av det fick dottern inte smaka eftersom den innehåller skummjölkspulver...
Så se upp med after eight :-)




Kristina Lönnqvist    
Är det skummjölkspulver jag ska hitta på den tyska varianten som skiljer den från den engelska? I så fall har vi tur - alla paket vi fått och "ligger på" är engelska. Jippi!!!



Kristina Lönnqvist    
Mailade Nestle och fick följande svar om After Eight;

After Eight producerad i Tyskland innehåller mjölk medan den som producerats i England inte gör det. Nestlé säljer endast den engelska varianten på den Svenska marknaden men ÖB och andra lågpriskedjor kan ibland själva importera After Eight från Tyskland - så kallad parallellimport. Denna har vi ingen kontroll över men är helt laglig.

Chokladen från England innehåller följande:
---------------------------------------------
Socker: Innehåller inte mjölk
Kakaomassa: Kommer endast från kakaobönan = inte mjölk
Stärkelsesirap: Kommer dels från majs och dels från vete. Processen är dock sådan att det inte kommer med något gluten fast man använder vete. Så är man glutenallergiker kan man äta After Eight. Är man dock allergisk mot vete är man mer känslig än de som är intoleranta mot gluten. Så det är möjligt att man reagerar på att stärkelsesirapen har ursprung i vete. För vissa veteallergiker går det bra och för andra inte lika bra att äta denna produkt så man måste prova sig fram.
Kakaosmör: Är det smör som finns inne i kakaobönan och har inget med smör från kon att göra. Är alltså fritt från mjölk.
Soyalecitin: Kommer från sojabönan. Innehåller därför inte mjölk
Pepparmyntsolja: Innehåller inte mjölk
Citronsyra: Innehåller inte mjölk
Vanillin: Innehåller inte mjölk
---------------------------------------------
Den tyska varianten innehåller smörolja vilket kan översättas som skirat smör och innehåller alltså mjölk.

After Eight kommer i många olika former och förpackningar så det går inte att säga någonting generellt om hur paketet skall se ut för att det inte skall innehålla mjölk. Man måste alltid läsa på ingrediensförteckningen. Står där inget om mjölk så finns det heller inte i produkten. Så fort det står smörolja så är produkten inte att rekommendera för de som inte tål mjölk.

Laktos & Komjölksproteinsallergiker: Kan äta after eight när den inte innehåller smörolja eller någon annan komjölkprodukt
Glutenallergiker: Kan äta After Eight då stärkelsesirapen enligt livsmedelsverkets regler är glutenfri
Veteintolerans: Kan ibland äta After Eight men vi rekommenderar det inte då stärkelsesirapen har sitt ursprung i vete.



Gästkonto    
Hej!

Jag är glutenintolerant och veteallergiker. After Eight reagerade jag inte på om jag åt måttliga mängder, dvs mindre än 10 kakor..



Helle    
Det är inte enbart lågpriskedjorna som säljer den sorten med mjölk i. Jag har hittat sådana både på MAXI, citygross och coop forum. Så läs jättenoga på förpackningen!!! Jag hittar inte längre den mjölkfria varianten



Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicKristyr till äggallergiker? nyGästkonto33,8 timmar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2018 (19 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade