Vad är havremust?

Annons...
Slippa annonser?

Vad är havremust?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Vad är havremust?
smörblomman    

Vad är havremust?


Hjälp! Jag är helt nybliven allergimamma till en 6-månaders pojke. Han klarar inte komjölk och jag har fått nutramigen att blanda välling på. Jag har fått tips att blanda med nåt som heter havremust (änglamark) Vad är det? Var hittar jag det?


Vad är havremust? 

Annons   
Carina Berg    
Hej!
Havremust finns att köpa på Coop och är som mjöl i konsistensen. Det är tillverkat av ångpreparerad (förkokt) havre som man kokar välling av. Jag brukar blanda 2.5 msk havremust med 220 ml vatten och kokar detta tills det tjocknar. Sedan blandar jag i ytterligare 220 ml kallt vatten (ättemperatur) och vispar i 14 mått Nutramigen. Kolla dock dagsbehovet för ditt barn. Min son är snart 3 år och äter ju annat också. Det står säkert på burken. Lycka till
Carina Berg    
Hej igen!
Jag glömde säga att ovanstående recept är till både två flaskor. Jag snabbkyler den ena flaskan i iskallt vatten och förvarar den i kylen över natten och micrar den på morgonen för att slippa koka vällingen när det är stressigt...
Marie    
Hej! Vi har haft Profylac istället för nutramigen (då vi även behövde ha sojafritt).När vår son var liten kokade vi den där "geggan" på havremust, och upplevde det som jättejobbigt (speciellt som det alltid kokar över..eller att man inte har kvar nåt i kylen när bebisen är hungrig!! Panik..).
Nu när vår lilla tjej också visade sig vara mjölkallergisk, gjorde vi det enklare för oss...
Hon har druckit Profylac bara blandat som vanligt med vatten(utan extra "havremustgegga") och det har funkat precis lika bra. Har man en jättehungrig bebis kan man ju ge gröt på kvällen, så kanske det ändå räcker med Nutramigen/Profylac blandning på natten. Så känns det enklare.
Om man vill kan man ju blanda i tex lite av Oldanas instant risgröt för att få det lite tjockare. Eller blanda nutramigen i tex havremjölk.
Gretel Bill    
Håll koll på Nutramigen - detta eftersom jag fick det till min dotter och nu har hon även soja allergi. Kolla med läkarna eftersom det kan utveckla sojaallergi ...Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLaktos, kanske mjölkprotien allergi...Mikael Lundman714 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2020 (21 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade