Hur veta om mjölkallergi vid amning?

Annons...
Slippa annonser?

Hur veta om mjölkallergi vid amning?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Hur veta om mjölkallergi vid amning?
  Millish    

Hur veta om mjölkallergi vid amning?


Ammar min son o har märkt att när jag tagit bort allt med mjölkprotein ur min kost så har vi fått en helt annan son. En nöjd kille som inte skriker o e sur o inte heller kräks lika mycket.

När jag av misstag får i mig ngt livsmedel med mjölkprotein, blir han missnöjd o skrikig dagen efter.

Är det då troligt att han e allergisk? eller kommer han inte att vara det när jag slutar amma?

BVC här får vi inget vettigt ur, de gav mig inte ens rådet att prova mjölkfri kost. Har inte barnförsäkringen beviljad än så jag vill inte kontakta barnläkarna än för då kommer de ju att anteckna i journalerna o då kan man ju se sig i himlen efter en försäkring.

Ngn som känner att de vågar sig på att kommentera om min son ev är allergisk?

Hur veta om mjölkallergi vid amning?  skrevs oktober 2006

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej
Ammar fortfarade vår dotter som nu är ett år. Vi sökte barnläkare när vår dotter var tre månader. Då hade hon haft ont i magen i ca två månader och blodstrimmor i avföringen den sista månaden. De tog blodprov utan att det visade ngt och sedan testade vi att utesluta mjölk- och sojaprotein i två veckor - blev lite bättre men inte helt bra, så jag skulle börja äta mjölk och sojaprodukter igen. Den här gången förde vi dagbok och såg skillnaden tydligare - hon började kräkas, fick tillbaka sina diarréer med blodstrimmor och hade svårt att komma till ro.

Vi tycker att vår dotter fick en bra barnläkare. Hon ordinerade strikt mjölproteinfri OCH sojaproteinfri kost. Var på återbesök när vår dotter var nio månader och blev ordinerad mjölk/sojafri kost fram tills nästa ÅB då vår dotter är ett år och nio månader. Kommer då testas på nytt med andra test.

Vad gäller försäkringsbolag så kan man bli riktigt arg. När vår son (storebror) hade mjölkproteinallergi så kunde vi teckna försäkring med undantag för allergin, men när vi ansökte för vår dotter så fick vi först avslag men fick bifall efter omprövning.

Hoppas att detta kan ge dig svar på ngn av dina funderingar.

Mvh Åsa

Skrevs oktober 2006

  Yasmin    
Vår mellandotters allergi visade sig redan när hon var några dagar. Hon gick inte upp i vikt, hade ont i magen, bajsade grönt och blev prickig i hela ansiktet. När hon var 6 veckor kom vi till en underbar barnläkare som genast ställde diagnosen mjölkprotein allergi. Linnea är så känslig att hon blir prickig om hon får mjölk på kroppen. När hon var 3,5 månad uteslöt jag även ägg ur min kost, därefter fick vi en mycket nöjd tös som gick upp över 1 kg på en månad.
Det kanske är dumt att exprimentera hemma men du kan kanske testa och lägga en liten droppe mjölk på din sons arm. Blir det en prick(ungefär som ett myggbett) så är det ganska troligt att det är mjölkprotein som är boven. Är det komjölkallergi så kommer det att finnas kvar även efter du har slutat amma. Vanligast försvinner det efter 2 års ålder (enligt vår läkare).
När du ska börja ge gröt så finns det mjölkfria varianter.
Ekogo, äpple eller banan smak har vi använt och den gillade hon. Se upp och läs noga på alla förpackningar, många smyger i mjölkprotein för smakens skull!

Lycka till!

Skrevs oktober 2006

  Helle    
Fick igår veta att allergier behöver inte synas på blodprover. sitter allergin i slemhinnan så syns det inte alls eller väldigt lite i blodprover. det måste gå runt i blodet för att synas där. Så även om provet inte visar något så kan man vara jätteallergisk/intolerant/överkänslig mot det man märker att man inte tål. så mår ditt bar bättre av mjölkfri kost så kör på det.

Skrevs oktober 2006

  Eva    
Hej!
Redan vid några veckors ålder misstänkte vi att vår dotter var allergisk. HJälpte inte att utesluta ägg och mjölk utan fick prova fler saker. Ammade henne och hon blev helt bra när jag bara åt potatis och kött. Sedan fick jag lägga till ett livsmedel i taget. Hon fick tydliga eksem och blev dålig i magen såfort jag åt något hon inte tålde. På så vis hittade vi produkter som vi inte skulle ha misstänt från början såsom gurka, ärtor och vetemjöl. Idag är hon 1,5 år och mår bra så länge hon inte utsätts för ägg och mjölk. De flesta saker hon reagerade mot som bebis klarar hon idag av men kan fortfarade få irriterad hud om hon äter för mycket av tex vetemjöl eller citrus.


Skrevs december 2006

  K    
Det verkar helt klart att ditt barn är allergiskt, men på många barn växer allergin bort vid 3-4 månader (25% av alla kolikfall är komjölksallergi). På andra barn är allergin kvar eller så syns den inte alls vid amning utan först när barnet börjar äta vanlig mat och får i sig komjölk på så sätt.
Allergin behöver inte synas på tester.


Skrevs januari 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicEra bästa tips från naturens skafferi nyJohan17,7 timmar
New TopicAllergisk mot mjölkprotein, kan man ät... nyJohan17,8 timmar
New TopicSemestermat nyanna_winer212,1 timmar
New TopicHerbalife återkallar proteinbar vanilj-... nydietist112,1 timmar
New TopicJordgubbar med tillbehör nyJohan35 dagar
New TopicGlass till alla nyanna_winer07 dagar
New TopicMorotskaka?anna_winer210 dagar
New TopicProteinFabrikken Big 100dietist210 dagar
New TopicVegansk och glutenfri lunch i Helsingborganna_winer310 dagar
New TopicE471, E472a?Marie611 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade