Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av | Soja | |
Charlotte | SojaHej Är det någon som har något tips om vilken soja man kan använda? Det står ju vete med i förteckningen... |
|
Carina | Hej! Här på allergimat.com har de sojasås utan vete till försäljning. http://www.allergimat.com/produkt.asp?id=235 Du kan säkert få tag i den någon annanstans också. Be din butik ta hem det du vill ha. MVH Carina Skrevs oktober 2006 | |
Charlotte | Jag är glutenintolerant. Har hört att man kan använda "vanlig" soja. Stämmer detta? Har oxå hört att vetet försvinner i tillverkningen..? Skrevs oktober 2006 | |
Carina | Ett citat från ovanstående länk; "vid glutenintolerans kan vanlig äkta sojasås användas" MVH Carina Skrevs oktober 2006 | |
Liselotte | Det finns en soja i vanliga ICA-affärer som är OK: Kung Markattas Tamari-soja. Den är väldigt ljus i färgen, men riktigt god! (Den brukar stå i "allergi-hyllan".) Skrevs oktober 2006 | |
| ||
Charlotte | Tack för tipset. Skrevs oktober 2006 | |
Maria | Vanlig äkta sojasås - vilken är det? Vete finns väl med som ingrediens i de flesta men jag har för mig att min dietist sa att det låg under gränsvärdena. Stämmer inte detta? Hilfe, har ju ätit soja utan att kolla mer noggrant... Skrevs oktober 2006 | |
Nina | Vi kör med mrs chengs mushroomsoya här hemma. Min dietist säger med att det är långt under gränsvärdena i soya. Ringde bara för min egen skull och hörde med tillverkaren och dom sa att all gluten försvinner under jäsningsprocessen. Och att dom regelbundet kontrollerar innehållet. Och hittills har jag då mått bra även med soya i maten. Skrevs oktober 2006 |