Soja

Soja

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Soja
  Charlotte    

Soja


Hej

Är det någon som har något tips om vilken soja man kan använda? Det står ju vete med i förteckningen...

Soja  skrevs oktober 2006

  Carina    
Hej!
Här på allergimat.com har de sojasås utan vete till försäljning. http://www.allergimat.com/produkt.asp?id=235 Du kan säkert få tag i den någon annanstans också. Be din butik ta hem det du vill ha. MVH Carina


Skrevs oktober 2006

  Charlotte    
Jag är glutenintolerant. Har hört att man kan använda "vanlig" soja. Stämmer detta? Har oxå hört att vetet försvinner i tillverkningen..?

Skrevs oktober 2006

  Carina    
Ett citat från ovanstående länk; "vid glutenintolerans kan vanlig äkta sojasås användas" MVH Carina

Skrevs oktober 2006

  Liselotte    
Det finns en soja i vanliga ICA-affärer som är OK: Kung Markattas Tamari-soja. Den är väldigt ljus i färgen, men riktigt god! (Den brukar stå i "allergi-hyllan".)

Skrevs oktober 2006

  Charlotte    
Tack för tipset.

Skrevs oktober 2006

  Maria    
Vanlig äkta sojasås - vilken är det? Vete finns väl med som ingrediens i de flesta men jag har för mig att min dietist sa att det låg under gränsvärdena. Stämmer inte detta? Hilfe, har ju ätit soja utan att kolla mer noggrant...

Skrevs oktober 2006

  Nina    
Vi kör med mrs chengs mushroomsoya här hemma. Min dietist säger med att det är långt under gränsvärdena i soya. Ringde bara för min egen skull och hörde med tillverkaren och dom sa att all gluten försvinner under jäsningsprocessen. Och att dom regelbundet kontrollerar innehållet. Och hittills har jag då mått bra även med soya i maten.

Skrevs oktober 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLågproteinmix - Finax har slutat tillverkavita_lamm810 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade