Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av | I stället för kesella? | |
Gästkonto | I stället för kesella?Hej, snart är det jul och jag brukar baka lussekatter. Mjök och smör/margarin är ju lätt att hitta i låglaktosvariant, men hur gör jag med kesellan? Är det någon som vet om det finns laktosfri eler låglaktos-kesella, eller vad man annars kan esätta det med? I stället för kesella? |
|
Annons | ||
Berit | Jag har varit ute på nätet och letat men inte lyckats hitta vare sig laktosfri eller låglaktos-kesella och inte heller vad man kan ersätta kesella med. Men här på Allergimat finns ett recept på mjölkfritt saffransbröd som du kanske kan prova. Lycka till med baket! | |
Marie | Skulle det inte kunna funka med Rapsyfrutty-osötad? Jag brukar använda det istället för gräddfil/fil till mjuka kakor, dip mm. | |
Tanja Greter | Jag har prövat att använda rapsy-frutty (osötad). Det blir jättebra! Men det går också bra att utesluta helt och byta socker mot vit baksirap (som också gör bullarna saftigare) och om man bakar gluten/vete-fritt även ha i fiberhusk (även det för att göra bullarna saftigare). | |
Liselotte | Jag har hört (ej provat själv!) att man kan byta ut kesellan mot ett ägg i bullar och bröd! | |
Mia Olsson | Jag hade samma problem och testade med att byta ut kesellan mot äppelmos plus ett extra ägg, det blev jättebra. Mvh Mia |