MJÖLKPROTEINALLERGI

MJÖLKPROTEINALLERGI

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    MJÖLKPROTEINALLERGI
  Anonym    

MJÖLKPROTEINALLERGI


Hej! är en förstagångsmamma som nyligen fått reda på att min dotter på 8 månader inte tål mjölkprotein. Jag undrar om det finns någon med mer erfarenhet på området som jag kan ställa frågor till?
Min dotter nobbar helt gröt av olika slag så väl sinlac som nya EkoGo:s gröt.

Lite nutramigen kan vi få i henne IBLAND, ca 40ml. inte mycket alltså.
Annars är det bara böstet som går hem.
Hon äter barnmat men känner direkt om jag blandar i nutramigen och vägrar äta då.

Har ni några tips?

känns lite magstarkt att ge henne kött och potatis (pureer) till frukost och kväll. Just de målen känns jättesvåra om man nu ska försöka vänja av med amning.

/Jennie

MJÖLKPROTEINALLERGI  skrevs december 2006

  Lisa    
Pröva med att koka egen gröt den är godare, jag har gjort havregrynsgröt, mannagrynsgröt, minutrisgröt eller risgröt till mina barn. Det går att koka på havremjölk eller havregrädde och servera god sylt till. Det går också att koka egen välling på havremjölk om man vill det. YOSA- youghurt är också ett bra alternativ.

Skrevs december 2006

  Johanna    
Hej .Jag har två små som är mjölkallergiska 2 och 3 år gammla. Jag har provat mycket men nu ger jag dom Profylacvälling som vi får på recept hos barnmedicin hos barnläkaren. Profylacen luktar o smakar inte lika illa som nutramigenen. Gå till din barnläkare o kolla om han inte kan skriva ut profylac o sen provar du det. Mina ungar får även vällingen till gröten som mjölk. Lycka till o ha en bra helg. Johanna

Skrevs december 2006

  Gäst K (Gästkonto)    
vi körde nutra först sen gick vi över till solharvremjölk finns att köpa på ica med kalcium i .Testa det som dryck ,koka mannagynsgröt på solhavre .skriv igen jag har en son som ä fem nu så man har varit med ett tag mvh åsa

Skrevs december 2006

  Maria    
Hej!
Min kille ville inte heller dricka nutra, men det gick hem när vi gjorde välling till honom. 3 dl vatten + 3 msk änglamarks havremust kokas upp någon minut, sedan tillsatte jag 2 dl solhavre, låter svalna och sätter i 12 skopor nutra. Jag började dock med en skopa nutra och två tsk socker. Sedan minskade jag sockret efter hand och när jag inte hade något socker i så ökade jag på nutran. Idag är nutravällingen det bästa han vet. Så stå på dig, det är väldigt skönt att ha den nu.

Mvh
Maria (Theo 3 år)

Skrevs december 2006

  Anna    
Hej Jennie.
Har Olivia 5 år som är astmatisk med mjölk samt äggprotein allergi (misstanke om gluten)
Hon har aldrig ätit varken välling eller gröter och det har gått utmärkt.
När hon var liten åt hon smörgås med smör och tex mjölkfri leverpastej (allerto) till frukost och ibland kvällsmat och hon sov gott utan välling. Du får gärna maila mig om du vill, [email protected]
//Anna


Skrevs december 2006

  Jenny    
Hej!
Vi hade jättesvårt att få i våran son nutramigenen i början. (7månader gammal) Det gick bara inte. Då köpte vi soyavällingen på apoteket, den smakade mer som vanlig välling. Så blandade vi i nutramigen, lite mer för varje dag. efter ca 2 veckor drack han nutramigenen. Idag älskar han den fortfarande och är 2,5år.
Ett tips.


Skrevs december 2006

  Soldyrkaren    
Du har redan fått många tips, men här kommer ett till. Det går även att göra gröt på havremusten. Det är lite mer lättsmält än havregryn. Jag kokade havremust och vatten (kommer ej ihåg hur mycket)i en kastrull på spisen eftersom du måste röra rätt mycket.

Skrevs december 2006

  Robyn    
Hej!

Sitter i samma sits som dig med vårt första barn. Lite tips är prova att blanda Oatley vaniljcreme i gröten tex, det gilar vår tös skarpt. På så sätt blir det lite mer fett i och smakar smaskens. Deras vispgrädde går bra att blanda i den mesta av maten för att göra den fetare. Profylacken gillar vår dotter bäst om den är gjord på majsena, mjölkfrittsmör och vatten, på så sätt blir det mer fett i den och till en början hade jag i vanlijsocker för att få bättre smak på den. Den är förbaskat besk om du provat att smaka den själv! Testa att göra milkshake med frukt, elelr en smootie med profylac och frukt till frukost, eller varför inte göra kräm ocm ditt barn tål frukter? Håller tummanra för att du hittar lite lösningar på provblemet, annars är du välkommen att höra av dig till [email protected] mvh Cicci

Skrevs december 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade