Råd&tips- lista till anhöriga

Annons...
Slippa annonser?

Råd&tips- lista till anhöriga

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Kombination av allergier ››
Av    Råd&tips- lista till anhöriga
smörblomman    

Råd&tips- lista till anhöriga


Jag önskar att det finns en lättförstålig lista med tips o råd vid allergi.


Jag har en svärmor som inte förstår hur viktigt det är med allergifri mat. Jag får ofta höra "du kan ju skrapa bort"...


Jag tänker mig en lista med saker man ska tänka på som
tex att inte använda samma bestik när man delar maten, att inte använda samma uppläggningsfat med den allergifria maten som den andra maten...

Denna lista kan man ha med sig till dagis, mor-far föräldrar eller barnens kompisar...

Finns det en sån här lista någonstans???

Tacksam för svar!

Råd&tips- lista till anhöriga  skrevs december 2006

Annons   
Gästkonto    
hej,
livsmedelsverket har en pdf-fil som heter "Undvik risken för allergener-trygg mat för allergiker" sedan har jag funnit lite på Kristianstads hemsida, titta där också så kanske du finner något. Men jag tror ändå att det är lika bra att du skriver en egen till släkt vänner och förskolan, men inte bara en där du skriver allt ditt barn INTE får äta, utan även en tilldär du skriver sådant ditt barn FÅR äta, för det är inte lätt att få till det som utomstående....även om man fårståss måste bli tagen på allvar! Barnets hälsa måste ju gå före allt. J.


Skrevs december 2006

Marie Christensen    
Min farmor resonerade likadant när jag var liten. "Kan man inte skrapa av?" Hon köpte wienerbröd och plockade bort mandelflanen och gav mig. Dagen slutade på akuten.
Jag är idag 23 år och får fortfarande debattera nästintill dagligen om min rätt att andas och leva för mina släktingar och vänner. Jag skulle vilja veta hur folk bär sig åt för att få släktingar och vänner att förstå allvaret. Folk tror att man bara kan bestämma sig för att "stå ut" eller bara strunta i att äta. Folk förstår inte att även partiklarna i luften kan utlösa en reaktion. Dessutom tror många att man inte reagerar om man inte ser det. Folk ställer en skål med chips med lökpulver och paprikapulver i ett hörn eller under bordet där de inte syns. Folk har till och med smugglat in i vår egen lägenhet, hållt en chipspåse under tröjan och smygätit för att dom tror att man inte reagerar när man inte vet att den är där. Naturligtvis slutat det likadant varenda gång.


Skrevs april 2009

Mariella Borg Seerbe    
Hej. ICA har små foldrar på ex mjölk/ soya/gluten osv. De är lättöverskådliga och står vilka varor som är säkra och mondre säkra. Har gett dem till dagis avd det har hjälpt där. De kunde inte förstå att lactosintollerant och mjölk allergiker inte var samma sak. Gett lactosfri mjölk till mjölkallergiker( inte bra)

Skrevs december 2011

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade