Allergisk mot "allt" eller?

Annons...
Slippa annonser?

Allergisk mot "allt" eller?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Allergisk mot "allt" eller?
  Jan    

Allergisk mot "allt" eller?


Våran 4-åriga dotter har sedan 1 års ålder varit laktosintollerant. I höstas tillkom en känslighet för bröd och soja. Efter en hepatit -A spruta har hon även reagerat på havre, majs, ägg, fisk och kyckling. Det visar sig genom magont och ibland lös avföring. Blod samt pricktester visar ingenting.
Nu klagar hon på magont även när han har fått i sig ris...
Allt känns naturligtvis väldigt förvirrande och konstigt.
Känner någon igen sig?
Kan det vara en "bakterie" eller ett "virus" i magen?
Tips?

Mvh Jan Ström

Allergisk mot "allt" eller?  skrevs december 2006

  Lisa    
Är hon glutenintolerant? Har ni gjort någon tunntarmsbiopsi? Vår dotter som är glutenintolerant kan inte dricka rismjölk, men rismjöl går bra. (Hon tål inte heller havre, mjölk, soja, ägg, röda saker, ärter, bönor, m.m.)

Skrevs januari 2007

  Jan    
Hon har tagit "glutenblodprov" som ej visar något. Tarmundersökningen ville läkarna vänta med.
Just nu provar vi oss fram men är osäker hur lång tid ett magont tar innan man kan dra slutsatser vad det är som ger henne magont.
En fråga som dyker upp är hur mycket tex en brödsmula kan göra för att ge henne magont. Det kanske är det som "spökar".
Vad vet vi....


Skrevs januari 2007

  Pia    
På min son tog de ett blodprov som de skickade till mas i malmö. <det finns en som forskar om gluten där och det har visat sig att det ligger i vårt dna om man har glutenintollerans/allergi.Så hör med er läkare om det är möjligt att kontakta dem.

Skrevs januari 2007

  Robyn    
Hej Jan!

Har en dotter på snart 9 månader med ungefär samma problem. Vi har ännu så länge bara påvisat allergi mot mjölk och ägg, men hon tål inte fisk, troligen inte baljväxter, morötter, kanel, kryddpeppar, dill, frukter utom banan, råg, vete... Listan kan bli oändlig. Fråga nummer ett- vad kan er dotter äta som hon inte blir sjuk av? Vår kan äta nötkött, kokt skalad potatis, ris, majs, blomkål, broccoli, rapsolja och sin välling. När hon får en reaktion får vi gå ner till de produkter hon klarar och sen testar vi oss fram där ifrån. Kryddor innehåller vete, om er dotter reagerar på bröd då kan hon vara veteprotein allergiker och då räcker det med lite krydda på riset för att du ska få en reaktion. Buljong innehåller en massa överraskningar.
Försök hitta de saker hgon tål och testa sen ut ifrån detta, för även om hon ännu inte har reaktioner som syns på prick test så kan det vara under utveckling eller en överkänslighet pga av att hon har annat hon är allergisk mot i kroppen redan!

Håller tummarna för att ni hittar rätt!
MVH Cicci

Skrevs januari 2007

  Marie    
Hej! Jag känner igen det...
Vår 1½-åring är allergisk mot vete,(gluten?), mjölk, alla former av baljväxter (även guarkärnmjöl o dyl), fisk, sten och kärnfrukter, citrus, rotfrukter, de flesta grönsaker, nästan alla kryddor (utom salt, svart o vitpeppar), vanilj, färgämnen (speciellt röda), smakförstärkare E620-621 . Bland frukt och grönsaker är det enda hon tål potatis, majs, broccoli, banan och ananas. Som tur är tål hon nu en del bär, vinbär, jordgubbar, hallon och blåbär. Som tur är tål hon alla former av kött, samt ägg, så det funkar någorlunda med matlagningen även om det blir enformigt. Hon kan också äta Semper ren havre och ris. (Men övriga sädeslag som korn och råg innehåller ju vetespår.)
Ingen av hennes allergier har kunnat påvisas via blodprov eller pricktest!!!!!! Ändå har hon mycket tydliga symtom; allt från omedelbara kräkningar, nässelfeber, hysterisk magont, blåsor, utslag osv. Men allt funkar tydligen inte att testas??
Och förhoppningsvis växer det bort....


Skrevs januari 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
Min dotter är allergisk mot vete, råg, soja, komjölksprotein och ägg. Pricktestet visade inte något, därför gjorde man ett lapptest (små lappar fästs fast på ryggen med de olika livsmedlena och avläses efter 3 dygn). Lapptestet gav resultat. Vi bor i Norrköping och här finns läkaren som uppfann metoden så för oss var det inte svårt att få till ett sånt test. Min dotter reagerar också på ris men jag har fått för mig att det beror på att hon blir så hård i magen av det.

Skrevs februari 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade