Mjölkfritt margarin (keiju)

Mjölkfritt margarin (keiju)

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Mjölkfritt margarin (keiju)
  Stefan    

Mjölkfritt margarin (keiju)


Hej! jag är en man på 40 som har vetat om min mjölkprotein allergi i ca 6år.Jag har inte genomgått någon stor utredning om min allergi men har med uteslutningsmetoden fått klart för mej att det är mjölkprotein jag inte tål och jag är väldigt känslig.Jag har tidigare använt mej av carlshams grönrutiga margarin och det har alltid gått bra, men nu när den är utbytt mot KEIJUs produkter så har det plötsligt blivit problem,jag får jätte stora reaktioner av deras margarin precis som om jag ätit massor av mjölk!vid samtal med kundkontakt så fick jag svaret att jag inte var den första som hört av mej och att det isåfall måste röra sej om ett växt protein som följer med en växtolja man har tillsatt,växten heter camelina sativa.Kundtontakten hävdar att det handlar om ppm volymer av proteinet och dom kommer inte att göra något.Jag vill iallafall be er att vara uppmärksamma på era eller erat barns reaktioner, skriv gärna och berätta om era iaktagelser.Stefan

Mjölkfritt margarin (keiju)  skrevs januari 2007

  Robyn    
Hejsan!

Jag sökte på ordet camelia sativa och fick upp att det är sesamfrö olja det är fråga om, och normalt ska det ju inte finnas protein i oljan, men är man allergisk mot sesamså kan man ju ha ordentliga reaktioner på några ppm i oljan! Så se upp sesam allergiker- det här är ju inte så lyckat!

MVH Cicci

Skrevs januari 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
Camelina Sativa heter Oljedådra på svenska och har, som jag förstått, inget släktskap med Sesam (Sesamum indicum och Sesamum orientale)
Läs om förväxlingsrisk på : http://www.shenet.se/ravaror/sesamolja.html
Mvh Carina


Skrevs januari 2007

  Sabina    
Får samma reaktioner keiju som dig Stefan. Men detta efter att jag köpte ett nytt paket, det keiju jag använde i början av veckan fick jag inga reaktioner på, så jag hoppas att det är något tillfälligt...

Skrevs februari 2007

  Sabina    
vill bara tillägga att min reaktion troligen inte va på margarinet utan på mjölet då jag börjar misstänka att jag har gluten.

Skrevs februari 2007

  Walker    
Prova Mildas mjölfria annars.

Skrevs april 2007

  Elon    
Walker, du menar väl mjölkfria?

Skrevs augusti 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicBästa chokladbollarna?anna_winer210 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade