Nutramigen till baljväxtallergisk?

Nutramigen till baljväxtallergisk?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Soja ››
Av    Nutramigen till baljväxtallergisk?
  Marie    

Nutramigen till baljväxtallergisk?


Hej! MIn lilla tjej som inte tål vete, mjölk och baljväxter (bl.a)har nu fått Nutramigen utskrivet (då tillverkningen av Profylac tydligen krånglar så att leveranserna stoppats!). Men när jag läser på förpackningen ser jag att den innehåller sojaolja. Och att Nutramigen är för barn som är mjölk- och soja-Protein allergiska. Sojaoljan innehåller tydligen då inte sojaprotein, men dock är det ju en baljväxt. Och min flicka tål inte ens sojalecitin. Så jag antar att läkaren inte tänkte sig för...eller kan hon äta det? Eller finns det nåt annat???? Hon är ju nu 1½år, så hon svälter ju inte ihjäl utan, men har man många allergier är det ju bra med ett tillskott. Och förresten, vem vill va utan sin välling????

Nutramigen till baljväxtallergisk?  skrevs januari 2007


Louise M (dietist)
   
Så här skriver Livsmedelsverket om sojaolja
"Oljor
Det har diskuterats om huruvida oljor från baljväxter - främst jordnöts- och sojaolja - kan vara en risk för den allergiske. Nyare studier visar att råa oljor, liksom kallpressade, kan innehålla små mängder protein och därigenom utgöra en risk. I processade oljor finns inga mätbara mängder protein."

Sojaoljaoljan i Nutramigen är processad.
Skrevs januari 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
hejjag har en son på 20 mån som har testat posit på många olika födoämne. nu ska vi utesluta potatis, soja, havre ärtor o mjölk. skulle vilja ha tips om hur du märkte att ditt barn var allergisk o vad som hände. maila mig gärna [email protected]

Skrevs december 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade