Mjölkfria produkter i Spanien

Mjölkfria produkter i Spanien

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Mjölkfria produkter i Spanien
  Anna    

Mjölkfria produkter i Spanien


Hej
Har en dotter på drygt ett år och ska i vår åka till Torrevieja i Spanien. Min dotter är allergisk mot mjölkprotein, vete, korn ,råg och ägg. Är det någon som vet om man kan köpa alternativa mjölkprodukter, tex havre- eller rismjölk samt mjölkfritt smör i Spanien, och vet ni i så fall vad de heter. Känns som att det med mjölen är svårare att hitta där, men det är ju också lättare att ta med sig hemifrån. Tacksam för tips.
/AN

Mjölkfria produkter i Spanien  skrevs januari 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
Eftersom ingen ännu svarat på frågan passar jag på att uppdatera:

Jomenvisst finns det alternativt utbud i Spanien. De stora matvarukedjorna har, vad jag sett, liknande utbud som svenska typ ICA Maxi; tänker på Mercadona och Carrefour. Det finns även gott om små hälsokostbutiker (minst en i varje by ;-) som också har bra utbud av diverse produkter. Jag såg förresten Oatly på en hylla förra året i en liten butik i en liten by!

Olika ris-, havre- och sojabaserade produkter finns det alltså gott om, inklusive större märken som Alpro etc. Ska kika efter Valio-liknande nästa gång vi åker ner. I Valencia finns även Horchata de Chufa, tignernötsdryck. Kan vara lite väl sockrad om man köper på flaska, men ett udda, spännande och naturligt alternativ.

Skrevs mars 2009

  Annki    
Har oxå funderingar på mjölkfritt i Spanien, ska till Barcelona i sommar med ett mjölkproteinallergisk barn och undrar om ffa mjölkfri yoghurt finns där. Hur fungerar det om man går ut och äter mat? Glass? Isglass finns i o f alltid - har kanske blivit bortskämd här då flera som säljer mjukglass har tofuline.

Skrevs juni 2009

  Helle    
Ta med ett översättningkort på spanska. När jag åkte till Fuertuventura fanns inte på spanska ännu så jag fick hjälp av min spansklärare att översätta alla orden. Eftersom vi handlade i småbutiker så visade vi fram lappen där vi hade skrivit meningen Jag är allergisk mot mjölkprotein! och så hade vi skrivit upp alla mjölksaker vad de hette på spanska så vi själva kunde läsa på maten. Mamma visade upp lappen i kassan och hon var jättehjälpsam och pekade på all mat vi hade köpt som jag kunde äta =)

Skrevs juni 2009

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej! Hur gick det för er som varit i spanien? Hittade ni smör, mjölk, bröd etc som var fritt från mjölkprotein? Jag ska åka till spanien och kommer att laga maten själv. Om ni hittat produkter så skriv gärna vad dessa heter, vilket fabrikat etc.

Skrevs augusti 2010

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej! När vi var i Spanien köpte vi mjölkfria varor på "supermarkados". Alpro Soya produkter finns det gott om och de känner man igen :-) Mjölkfritt smör var inte heller någt problem, liksom bröd. Det hela gick faktiskt mycket bättre än vad vi hade hoppats (våran spanska är näst intill obefintlig..)! Lycka till

Skrevs oktober 2010

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicBästa chokladbollarna? nyanna_winer28 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade