Vad är MJÖLallergi egentligen?

Annons...
Slippa annonser?

Vad är MJÖLallergi egentligen?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Vad är MJÖLallergi egentligen?
Jenny    

Vad är MJÖLallergi egentligen?


Min son på 5 mån fick just diagnosen at han är mjölallergiker..(+ mjölk, ägg)
Ska nu göra egen gröt, välling med nutra. Men vad är mjölallergi? jag vet så mkt att det INTE är glutenallergi vi pratar om, men vad räknas som mjöl?
ALLT mjöl? även majsmjöl?
Räknas havregryn in där?? Mannagryn?

Vad är MJÖLallergi egentligen?  skrevs januari 2007

Annons   
Maria    
Hej!
Såvitt jag vet så finns det inte något som heter mjölallergisk. Min son var allergisk mot mjölk, ägg och vete (och jord och hasselnöt och pollen). Det du menar glutenallergisk finns det inte heller något som heter, dock, glutenintolerant, som är mer som en sjukdom, som man aldrig blir av med. Dock kan en matallergi gå över. Min son har blivit av med veteallergin (han är nu 3 år), och nu hoppas vi mjölk är borta (ska testa snart). En allergi är något fel på immunförsvaret som gör att man reagerar på något som inte är farligt (det borde ju bara reagera på baciller och sånt). Mannagryn är vete, men min son tålde havregryn. Det finns också en köpgröt som han borde kunna äta som heter Sinlac, den finns på vissa ICA affärer och på apoteket. Hör igen med doktorn vilka sädesslag de vill att du inte ger honom.

Lycka till!

Mvh
Maria


Skrevs februari 2007

Marie Vanerell    
Hej,min son är allergisk mot vete, korn,råg,havre och soja, INTE glutenintolerant. Fördelen är ju att allergin kan växa bort, vilket inte glutenintolerans kan göra. Frågan är ju hur de testade på din son? På vår son tog de blodprov och odlade på, och sedan fick vi testresultaten med exakt angivet vilka mjölsorter som givit utslag. Jag tycker också att du ska be att få träffa en dietist, för det är MÅNGA som tror att allergi mot olika mjölsorter är samma sak som glutenintolerans. Lycka Till.

Skrevs februari 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
Inga inlägg skrivna ännu. Skriv gärna det första :)
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade