Senaste inläggen
Skriv ett inlägg
Mina inlägg
Gluten och Vete
Mjölk och laktos

Solroslecitin

Solroslecitin

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Solroslecitin
lise-lott svensson    

Solroslecitin


Hej kan någon föklara vad solroslecitin är

Solroslecitin skrevs den 28 februari 2007

Annons   
Louise Malmberg    
lecitin är emulgerande. Det är en del av fettet i solros. I solrosoljan finns inget protein (det man är allergisk mot i solros), i lecitinet kan det eventuellt finnas mikropiska proteinrester, inget problem för de allra flesta. Kan ha betydelse om man är MYCKET extremt allergisk.

Skrevs den 7 mars 2007

Per Edenbane    
Jag kan med säkerhet säga att Solroslectin är mer allergiframkallande än solrosen i sig.märkt av det i min kropp.
Därav har jag upptäckt att det blir vanligare och vanligare att det dyker upp lite var stans.
Som tex. småkakor, Brödsorter, korvar, flytande samt fasta margariner, sist vart det även i smaksatta choklader, från ett känt varumärke (=stor spridning) m.m. Sedan skulle jag vilja veta hur Canserogen detta ämne är, även Solros i sig


Skrevs den 17 juni 2014

Gästkonto    
Tack jag har inte förstått vad det r med solrosfrön jag känner av... Det r olustigt för detta kommer i mer och mer...godis bröd mm....Jag trodde nästan jag var ensam om denna allergi...Jag har knnt klåda och stickningar i munnen nr jag äter viss choklad... och det förstår jag varför nu
Mvh Lena G Jensen


Skrevs den 23 juli 2015

Louise Malmberg    
Alltid är det någon som kommer i kläm. Sojalecitn har i stor utsträckning blivit utbytt på grund av att soja överkänslighet har blivit mycket vanligare de senaste årtiondena och det har legat press på producenterna att byta. Soja hör till de ingredienser som ska deklareras med fetstil i ingredienslistan men det gör inte solros.

Skrevs den 24 juli 2015

Per Edenbane    
Hej igen, först fick jag välja bort Mc Donalds pga. solros oljor, nu har även Max gått i samma spår.
Så det gäller att se upp där ute, svar på detta ovan. känner fler och fler som reagerar på dessa lectiner.
Och tyvärr så står det inte på alla produkter, så man får reda på det på egen hand.
Börjar bli tröttsamt
M.V.H.
Per.


Skrevs den 3 september 2015

Louise Malmberg    
Det är mycket som är tröttsamt för många och av helt olika anledningar (inte bara allergi). Man får väl säga "det är bara att gilla läget". På den tiden det inte fanns i närheten av den ingrediensförteckning och allergiinformation som finns idag hade jag kontakt med föräldrar till extremallergiska barn och för dem var producentkontakt en daglig syssla som de tyckte inte var någon "big deal". Tiderna förändras..... men man anpassar sig till den situation som är och faller man utanför ramen som du så reta inte upp dig på det utan integrera det i din vardag - att "gilla läget" mår du själv bäst av. Trösta dig med alla som slipper problemet p g a allergi mot t ex sojalecetin, lecitinet måste trots allt komma någonstans ifrån. Det är inte så lätt att göra någonting av ingenting. Kanske "en tröst för ett tigerhjärta" men jag förstår er som har problemet

Skrevs den 3 september 2015

John    
Hej på er.
Jag är 56 år och har aldrig kunnat äta något med solros i vare sig olja eller lecitin. Men på sista tiden så finns det i allt och det är för att solroslecitin som används i smör tål hög värme och gör produkter "fluffiga". Men i nästan allt smör och lätta flytande fast i flaska innehåller inte enbart raps/smör utan just solroslecitin och det framställs genom vad jag hört aceton eller bensinextrakt låter inte som att göra ingenting av någonting då det är farligt och giftigt. Alla chips utom 2 i Sverige innehåller Solros/ allt smör utom rent smör och Bregott 1 sort/ alla färdiga matportioner/ att hela tiden kolla så jag inte får allergi chock är mycket jobbigt/ ha Adrenalinspruta i väskan vart man än går och rädd för att äta bakverk bullar är jobbigt och hur svårt skall det inte vara för små¨barn/ att tro att en allergichock är en lätt sak du Malmberg är bara okunnigt! Var på fest min syster då hennes son fyllde år var kul och alla försäkrade om att inget innehöll Solros men de gjorde det så fem minuter i bilen så började jag må illa fick akuta kräkkramper svullnade igen i halsen fick stanna kunde inte sitta ner och efter 3 stopp var det dags för att ta spruta vilket skedde utomhus och ensam då min dotter åkte efter vatten/ väl inne i bilen på väg till Karolinska så började jag hyperventilera och detta inför mina 2 barnbarn som undrade vad det var för fel på morfar/ 3 timmar på akuten så släpper krapmerna och jag kunde åka hem / nästa dag mår man illa och är darrig av kortison och man mår dåligt i 2 dagar/ att solros är så nyttigt och bra helt plötsligt kan inte vara sant. Ville bara skiva vad intag av solros kan betyda och som jag läst på denna sida jag är inte ensam/ kunde inte låta bli att skriva då jag sökte på nätet efter innehåll i Icas tårtor men det står inte vilket smör osv kommer inte att vara på denna sida men läs och undra är det värt att mina barn riskerar att utveckla allergi och då riskerar att dö/ ha en bra liv utan lecitin


Skrevs den 5 juni 2016

Louise Malmberg    
Jag har aldrig sagt att allergichock är en lätt sak!!!!!!

Skrevs den 8 juni 2016

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicUppgraderat system nyAdministratör05 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2018 (19 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade

mytaste.net