Hjälp mej

Hjälp mej

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Hjälp mej
  Sofia    

Hjälp mej


Jag behöver råd angående naturligt glutenfri kost. Är det någon utav er som följer en sådan? Vad ska jag tänka på, fällor mm. Jag käånner mig lite förvirrad. Tacksam för svar!

Hjälp mej  skrevs maj 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Läs på allt du handlar. Ibland ändras recept så ta inget för givet. Tänk på att lakrits innehåller oftast vete. Lycka till!

Skrevs maj 2008

  Helena    
Jag går efter naturligt glutenfritt sedan 1987. Läs innehållsförteckningarna. På www.kjulahembageri.se hittar Du ett brett urval naturligt glutenfria produkter. Lycka till!

Skrevs maj 2008

  Tanja    
När man äter naturligt glutenfri kost kan man inte äta vetestärkelse vilket typ alla färdigbakade bröd innehåller (dock i små mängder). Mixwell vet jag har brödmixer som är naturligt fria från gluten.

Skrevs maj 2008

  Eva-Lena    
Hej.Vetestärkelse innehåller inte gluten.Det är ok.Ett av svaren du fått sa motsatsen men så är det i alla fall inte men det kanske du redan vet Mvh Eva-Lena Åsberg i Eskilstuna.Mejla gärna om du undrar över ngt,ska försöka ge råd. [email protected]

Skrevs maj 2008

  Eva-Lena    
Hej igen Fia.Jag är Eva-Lena som för en stund sen skrev att vetestärkelse inte innehåller gluten.Har fått info från ett annat håll att jag kan ha fel.Min lista från Svenska Celiakiförbundet uppger att det är glutenfritt.Jag vill inte vilseleda dig så jag har mejlat förbundet för att få rätt svar.Skriver ett inlägg till dig så fort jag fått svar/E-L

Skrevs maj 2008

  Robyn    
Hallåj!
Natruligt gluten fri kost håller man oftast för at man inte tål veteprotein, det är inte det samma som gluten. Vetestärkelse är fri från gluten men inte från veteprotein. Så är det gluten du ska komma undan ja då kan du äta alla produkter utan gluten i,är det veteproteinet sm är boven i dramat, då är det bara produkter naturligt fria från gluten du kan äta. Dvs de som är gjorda på majs, ris, hirs, quinoa, potatis etc.
Hoppas att det förklarade saken ör er alla så slipper ni grubbla och oroa er!
Många kramar Cicci


Skrevs maj 2008

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicmarabou mjölkchoklad 200g nydietist05 dagar
New TopicSnabb effekt..?Caezar09 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade