Hur görs biopsin?

Hur görs biopsin?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Hur görs biopsin?
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Hur görs biopsin?


Hej!
Min 3-åring har lämnat blodprov för glutenintolerans vilket visat på förhöjda värden och nu väntar vi på tid för biopsi. Hur går den tillväga på ett litet barn?


Hur görs biopsin?  skrevs maj 2003

  Nina    
Skulle nog tro att ditt barn får nån form av lugnande innan biopsin. Det är inte allra trevligaste att få ner den där slangen i halsen:(
Om dom inte rent av söver barn, jag vet inte riktigt. Men jag tror inte att dom gör det "alla naturell" eller vad jag ska säga.
Lycka till i vart fall:)
Kram/Nina


Skrevs maj 2003

  Ingela    
Hej!
Vår son var 11år när han gjorde sin biopsi. Han fick svälja en tablett av metall som var i storlek som en alvedon(ungefär) Han fick lugnande medicin innan undersökningen, fick suga på en specalnapp under tiden dom förde ned smala slangen med tabletten på och efter en kort stund så tog dom en bit av tunntarmen, om barnet tycker at det är obehagligt så kan man få mer lugnande under undersökningen därefter kommer man på uppvak jag som föälder fick vara med under hela undersöknigen och uppvak.


Skrevs maj 2003

  Eva    
Hej!
Min systerson gjorde biopsi förra året och han blev sövd, de brukar göra så med små barn och ditt barn är ju bara 3 år. Det kanske är olika på olika sjukhus, vet ej.
Lycka till iallafall!


Skrevs maj 2003

  Camilla    
Min dotter var 2 år när hon gjorde sin första biopsi. Den gången fick hon bara lugnande, det utsätter jag henne aldrig för igen! När hon 6 år gammal gjorde en biopsi igen fick hon narkos det var mycket bättre för både henne och mej. Jag tror att man nu alltid söver små barn, om inte kan du som förälder be att de gör det.

Skrevs maj 2003

  Gäst K (Gästkonto)    
Min son på snart 16 månader gick igenom en biopsi för två dagar sedan och han blev inte sövd, utan fick endast lugnande medel. Enligt sjukhuset vi var på (Halmstad) brukar man inte söva patienter när detta ingrepp görs.

Skrevs juni 2003

  Cecilia,    
Hej!! VI gjorde en biopsin på min son som är snart 2 år för ca 1,5 mån sen. Han fick lugnande som de tog i en spruta i armen. Men han somnade inte utan låg bara och tittade. Sedan stack de in slangen genom munnen och ner i halsen. Det tog lite tid men det gick ganska bra. Den 23 juni ska vi in igen och göra en ny biopsin. Det är den 3:e vi ska göra.

Skrevs juni 2003

  Gäst K (Gästkonto)    
Cecilia - hur kommer det sig att ni ska göra tre biopsier?

- Lotta

Skrevs juni 2003

  Gäst K (Gästkonto)    
Min dotter har fått göra tre biopsier för att försäkringen skulle gälla. En vid misstänkt celiaki, en när hon ätit glutenfritt ett tag och en vid glutenprovokation för att se att det verkligen var gluten som förstörde tarmen. I Östergötland sövs barn och det är olika i olika län.
Mia


Skrevs juni 2003

  Christina    
Hej! Det här är mina erfarenheter från biopsin som gjordes på min dotter första gången (av 2) när hon var drygt året. Först fick man emlakräm utskrivet på recept. Det är en smärtstillande kräm som gör att nålar inte gör ont när man sätter nål till dropp. Emlakrämen sätter man i armvecket med en plast hinna över, så krämen ligger kvar. Sen fick min dotter lugnande medel genom ändtarmen, innan man satte dit kanylen pga att hon gjorde så mycket motstånd till att bli fasthållen. Sen fick hon nåt halv-sövande genom droppet. Det här medlet(som läkaren uttryckte det) gör så att det blir som en riktig lördagkväll - man blir en kul typ under kvällen och dan efter minns man ingenting). det stämde ganska bra för hon såg verkligen ut som en glad festprisse och skrattade åt allting på väg till röntken. Vi hade utfrågning efter hennes andra biopsi, och då kunde hon berätta hur mycket hon mindes och det stämde bra med vad läkaren sagt. Tyvärr var det inte så kul för oss första gången vår dotter genomgick en biopsi, för hon gjorde så mycket motstånd på röntken att de aldrig sett nåt liknande. Det var oerhört jobbigt för oss som föräldrar att tvingas hålla fast henne med våld på britsen. Då var det gott att veta att hon inte skulle minnas efteråt. Vi gjorde detta i Halmstad och läkaren där sa att man inte söver ner helt för att då kommer kapseln så lätt ner i fel strupe. Är man halvvaken har man sväljreflexen kvar och då kommer inte kapseln galet. Hoppas jag inte skrämmer nån med detta, men som sagt var, hon var (är) extremt viljestark den här damen. Mvh Christina.M

Skrevs februari 2004

  Cecilia,    
Hej! Jag har en pojke på 2,5 år och vi har gjort biopsin 3 ggr sedan han var 9 mån. Han har fått lugnande o antingen somnar han eller så blir han jätte dåsig. Sedan kör de ner slangen i magen. Ena gången gick det fort men den andra tog det lång tid innan de hittade rätt och då kräktes han ganska mycket slem. Efter fick vi va på ett rum så han det lugnande försvann. Men han ville ju inte sitta stilla så jag fick gå brevid för han var ju vinglig och ville leka. Men det går över ganska snabbt. Vi fick vänta 2 tim och sedan fick vi åka hem. Sedan tog det några veckor innan vi fick svar. Hör gärna av dig kanske vi kan maila till varandra. Mvh Jesper & Cissi

Skrevs februari 2004

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej! Min dotter är 1,5 år och hon gjorde en biopsi tisdagen den 16 mars. Det gick till på följande vis. Först gick sköterskan igenom hur det skulle gå till sen satt dom nål. Hon fick ligga på ett bord med röntgen apparat över sig. Dom sederade henne, alltså halvsövde/gav lugnande men hon vart inte speciellt trött. Dom gav tom henne extra doser. Sen sprutade dom i kontrast vätska för att dom sedan skulle kunna se att dom hamnade rätt. Emma fick en napp i mun med hål i som dom sedan stoppade slangen med en kula på, som skulle ner i tunntarmen. När dom sedan kommit rätt så gjorde dom vakum i slanngen genom att "plocka" en spruta så det vart baksuk så att kulan skulle utlösa sig och ta ett prov. Sen var det klart. Hon kvälde och så men jag tyckte det gick bra. Hon somna inte sen helle utan vräkte i sig mat. Men i bilen hem va hon helt slut och sov osm en stock./Linda och Emma

Skrevs mars 2004

  Joakim    
Jag har gjort biopsi två gånger.
En gång när jag var väldigt liten, jag kommer inte ihåg ett exakt datum. Den andra gången kommer jag dock ihåg, jag var 10 år (tror jag). Jag gjorde det utan nån form av bedövning eller lugnande medel...


Skrevs april 2004

  Nina    
Vår dotter gjorde bipsin för drygt ett år sedan när hon var 6 år.Jag accepterade inget annat än narkos,hon har haft ett helvete under alla dessa år innan celiakin upptäcktes.Ville inte utsätta henne för det.Biopsin gjordes på Kss Skövde ,vilken kanonpersonal där fanns!! De var så duktiga o pedagogiska.det var först efter detta som Hanna(dottern) vågade gå till sjukhus igen.

Skrevs juli 2004

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGlutenfria bröd nyerika tornqvist43 dagar
New TopicPolenBerit010 dagar
New TopicOmvandlingstabellLCHF-arkivet111 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade