Johans smaskiga Dajm

Johans smaskiga Dajm

Vad är ditt omdöme?


Logga in för att ge ett omdöme

 ca 70st portioner

Du behöver

½ dl vetemjöl
1 msk kakao
½ dl sirap
50 gram mjölkfritt margarin
150-200 g blockchoklad (Plamil mjölk/nötfri)


DU BEHÖVER:
Liten kastrull, skål,
Träsked, gaffel, plåt,
Bakplåtspapper

Hur gör man?

1. Lägg bakplåtspappret på plåten
2. Blanda alla ingredienserna, utom chokladen, i en liten kastrull. Rör ihop ordentligt med en träsked. Sätt kastrullen på medelstark värme. Låt smeten nätt och jämnt koka upp. Sänk värmen och låt den bubbla stillsamt i 5 minuter.
3. Häll försiktigt smeten på bakplåtspappret. Tänk på att smeten är väldigt, väldigt varm! Bred ut den med träskeden till en tunn kaka eller lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla den försiktigt. Låt den svalna. Ställ in plåten i kylskåpet så att kolan blir hård.
4. Fyll kastrullen till hälften med vatten och låt den koka upp på medelstark värme. Sänk värmen lite grann och sätt en skål ovanpå kastrullen. Bryt chokladen i små bitar och lägg dem i skålen. Rör om tills all choklad har smält. Se sidan44. Ta av kastrullen från värmen, lyft av skålen. Använd grytlappar. Låt chokladen svalna lite.
5. Ta ut plåten från kylskåpet. Bryt kolan i lagom stora bitar och doppa varje bit i den smälta chokladen. Använd en gaffel för att vända bitarna i chokladen. Låt den rinna av och lägg dem sedan på bakplåtspappret. Ställ in de färdiga dajmbitarna i kylskåpet så att de stelnat.
Ett recept på Johans smaskiga Dajm

laddar recept...

Välkommen till vår gemenskap,
22593 medlemmar

 Ja jag vill bli medlem  
Om allergimat | Kontakta oss | Cookies och integritet | Samarbeta med oss | Sitemap
© 1999 - 2024 (25 år) | allergimat.com | Serverstatus
4.5 av 5
Trustpilot