Om allergimat

Om allergimat

0 gillar 0
Välkommen till allergimat!
Här hittar du information, faktablad, diskussionsforum, restaurangtips och anpassade recept med mer. Recept och annat innehåll är markerat och sorterbart utifrån olika allergener och dieter så att du enkelt kan hitta det som passar just din diet, allergi eller intolerans. Mycket av innehållet är direkt specialkomponerat för specifika allergier, vi vill inte det ska vara mindre roligt att äta eller laga mat om man har en allergi, diet eller intolerans. Eller vad sägs om ägg och mjölkfria pannkakor eller ett naturligt glutenfritt bönbröd.

Webbsidan vore dock inget utan dig som medlem, och dina bidrag. Dela gärna med dig av dina egna favoritrecept, fråga och få svar i forumet, recensera och kommentera. Så blir innehållet levande samtidigt som många andra får hjälp och glädje av din kunskap och erfarenhet.

Oavsett om du vill steka pannkakor, imponera på middagsgästerna, planera en glutenfri jorden-runt-resa eller kanske just fått diagnos och undrar vad man kan äta som ny glutenintolerant?. Så hoppas jag att du hittar vad du söker.

Bakgrund
Allergimat.com startades hösten 1999 av mig Joakim Wigren och ganska snart startade jag ett samarbete med dietist Louise Malmberg och hennes företag Dietistbyrån. Utveckling, innehåll, underhåll och programmering står jag för själv, Louise har hjälpt till med mycket av innehållet. Mitt arbete är ideellt och extern hjälp och drifttjänster finansierats främst av mig privat. Nu behöver jag din hjälp för att göra allergimat ekonomiskt självgående och för att kunna utveckla webbsidan och skapa mer innehåll med kvalitet. Bla jobbar för snabbare och fullt mobilanpassad sida, fler kontrollerade recept för fler allergier/dieter, översättningskort och en global cafe och restaurangguide. Och jag behöver anlita ytterligare dietister som kan skapa, kontrollera och moderera innehållet. Nu behöver jag din hjälp, bli betalande medlem idag och stöd utvecklingen. Ditt bidrag gör skillnad.

Jag är själv glutenintolerant (diagnos Celiaki och Chrons sjukdom) och startade denna webbsida med syftet att förenkla och underlätta för en matallergikers vardag. Det är nog komplicerat med mat och hälsa utan allergier eller andra problem. Vi har idag uppskattningsvis blivit den största portalen i norden med drygt 19 000 medlemmar.

Varför:
Höja livskvalitet genom att vägleda, informera och underlätta för människor som lever med matallergi, intolerans eller på annat sätt är i behov av en anpassad kost eller diet.

Hur:
Göra det enklare och bekvämare att uppnå och/eller behålla en god hälsa och hälsosam livsstil genom att samla kvalitativ data, information och verktyg på ett användarvänligt sätt.

Vad:
Sedan 1999 presenterar vi i en användargemenskap bla faktablad, information, recept, diskussionsforum och produktförsäljning med hjälp av internets olika kanaler.

Vår hälsa blir mer och mer påverkad av vår kost och livsstil. Den moderna tidens sjukdomar kräver mer anpassad kost och anpassad diet. Ibland kan det vara både svårt och tidskrävande att hitta rätt och förstå vad som är bra föda och inte, utifrån aktuella allergier, intoleranser eller dieter.

Vårt mål är att försöka hjälpa och vägleda till ett enklare liv och en bättre hälsa. Skapa och presentera information och verktyg på ett användarvänligt sätt.

Snabba fakta om allergimat:
- Förenkla och vägleda människor som är i behov av en diet eller anpassad kost
- Startades 1999 av Joakim Wigren
- Tusentals recept, artiklar, forumtrådar och frågor med svar med mer
- Drygt 19 000 medlemmar
- Finansieras idag av ideellt arbete, annonser och sponsring
- Erbjuder from 2019 betalt medlemskap för att skapa hållbar finansiering
- Troligen störst i sin nisch i Norden

Produktutbud, Webshop
Vårt samarbete med Dietistbyrån tar bla sig uttryck genom webshopen och försäljningen av Dietistbyråns specialiserade baslivsmedel för olika specialbehov. Produktutbudet är anpassat för olika former av allergi / intolerans / överkänslighet, PKU, njurinsufficiens etc. Dietistbyrån har ett baslager men tar också hem varor på beställning, utöver det som finns i sortimentet. Privatpersoner och företag/institutioner kan beställa per postorder via allergimat.com eller handla i butiken (öppen efter överenskommelse). Läs mer om hur du handlar hos allergimat.

Disclaimer
Allergimat ger inga garantier eller tar något medicinskt ansvar för innehållet, men vi gör vårt yttersta för att vara en bra, pålitlig och korrekt källa. Allergimats innehåll är inte tänkt att ersätta behandling eller kunskap som utbildad vårdpersonal kan ge. Har du frågor kontakta oss gärna.
Om allergimat
Om allergimat Gilla 
 Skriv ut 
Kommentarer


Skriv din �sikt om Om allergimat© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade