Kanelbullar (mjölk- o äggfria)

Kanelbullar (mjölk- o äggfria)

12 gillar 0
Kanelbullar (mjölk- o äggfria)
|
Vad är ditt omdöme?


Logga in för att ge ett omdöme
Ingredienser:
100 gram margarin (mjölkfritt)
5 deciliter Solhavre
1 paket jäst
1 deciliter socker
2 tesked stött kardemumma
½ tesked salt
13-14 deciliter vetemjöl

Fyllning:
150 gram margarin (mjölkfritt)
1 deciliter socker
3 matskedar kanel
pärlsocker
Kanelbullar (mjölk- o äggfria)
Instruktioner:
Hur lagar jag Kanelbullar (mjölk- o äggfria)?
Smält margarinet i kastrull på svag värme. Lägg samtidigt margarin till fyllningen i en skål så att det är lagom mjukt när det ska användas. Häll Solhavren i det smälta margarinet och värm tills det blir fingervarmt.
Smula jästen med fingrarna i bunken. Häll i en skvätt degvätska och för ut jästen i den. Häll i resten av degvätskan, socker, salt och kardemumma. Rör om.
Häll i 12 dl mjöl och rör om ordentligt, fortsätt sedan att hälla i lite mjöl i taget och arbeta degen ordentligt mellan varven (använd degkrokar ca 5 minuter). Låt degen jäsa 30 minuter
Blanda under tiden ner socker och kanel i det rumsvarma margarinet och rör om till en smet som är jämn och mjuk nog att breda ut på bulldegen.
Strö en näve mjöl över bakbordet och tippa ut degen. Knåda den lite lätt och dela degen i två bitar med en kniv eller degskrapa.
Kavla ut en deghalva i taget till en stor avlång kaka som är ungefär en centimeter tjock. Bred ut hälften av kanelblandningen på degkakan. Se till att fyllningen blir jämnt fördelad över hela kakan. Rulla ihop kakan från ena långsidan. Skär rullen mitt itu med en vass kniv eller med ett bestämt tryck med degskrapan. Gör sedan 8 bitar av varje halva. Lägg bullarna gles med snittytan uppåt på en av plåtarna. Lägg över en bakduk och fortsätt med den andra deghalvan. Sätt ugnen på 225 grader. Låt sedan bullarna jäsa i 30 minuter.
Pensla bullarna med smält margarin. Strö över pärlsocker. Sätt in en plåt i taget i mitten av ugnen i 8 minuter, passa hela tiden så att inte bullarna bränns vid.
Låt bullarna svalna under en bakduk. Ät bullarna.
Kanelbullar (mjölk- o äggfria) är skrivet av
 Spara 
 Nytt Recept 
 Skriv ut 
Kommentarer


Skriv din åsikt om Kanelbullar (mjölk- o äggfria)

  Relaterade inlägg i forumet Av Svar Tid
Inga relaterade inlägg
Skriv ett nytt inlägg ››


© 1999 - 2019 (20 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade