Gluten

Gluten

6 gillar 0
Fråga:
Hej Louise!
Jag har en fråga ang malt när det gäller gluten. På en del Cornflakespaket står det malt med korn och då är det ju självklart att man inte kan äta det. Men ofta står det bara malt. Kan du förklara för mig vad det är. Har en pojke på 18 mån som har gluten.

Mvh Cissi & Jesper Gluten
Svar:
När det gäller Gluten. Malt är oftast från sädesslagen. När det gäller Cornfakes så har Livsmedelsverket testat och inte funnit någon gluten, alltså under analysgräns vilket betyder att man som glutenintolerant kan äta vanliga cornflakes utom för några få extremt känsliga. Vill man vara säker så är det bara att ringa producenten och fråga vilken malt det är (den kan också vara gjort på majs, ris osv)
Gluten är skrivet av Cecilia, Jesper Juhlin, svaret är granskat av Dietist Louise Malmberg
 Gilla 
 Skriv ut 
Kommentarer


Skriv din åsikt om Gluten


© 1999 - 2019 (20 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade