Annikas Supergoda lussebullar

Annikas Supergoda lussebullar

Vad är ditt omdöme?


Logga in för att ge ett omdöme

 stor sats portioner

Du behöver

*3 pkt saffran
*225 g mjölkfritt margarin
*1½ msk fiberhusk
*6 dl havremjölk
*75 g jäst
* 2, 75 dl färdigblandad Rapsy - gärna den lite sötare.
*2 ägg
*2,65 dl socker
*1,5 tsk salt
*22 dl ljus gluten- och mjölkfri mjölmix (allra bäst blir det med Mixwells gluten och laktosfria mix. Om man inte är extremt allergisk mot vetestärkelse går den bra. Väldigt ren - ca 30 ppm).
*ev riven mandelmassa
*ev rivet apelsinskal.
*Russin till garnering

Hur gör man?

Stöt saffranet med lite socker i en mortel.
Smält det mjölkfria margarinet och häll i havremjölken. Värm till max 37 grader. Blanda jästen med med lite av degspadet i en bunke - helst en bakmaskin, Häll i resten av degspadet. Blanda i fiberhusken . Låt det svälla i ca 10 min.

Blanda i saffran, ägg, socker pch salt. Tillsätt sedan mjölet. Mängden kan variera beroende på mjölmix. Använder man Mixwells så blir det bra med den mjölmängd som är i receptet. Tillsätt i det omgångar. Kör den någon minut på låg växel. Låt jäsa 30-50 minuter.

Häll ut degen på mjölat bakbord (förstås glutenfritt mjöl) Degen kan kännas lite lös men är man lätt på handen fungerar den bra att baka med. (Mina barn 4 och 7 år klarade av att arbeta med den).

Enkel variant - använd degen som den är, forma och rulla till lussekatter, eller bullar.

Lite lyxigare variant- dela degen i hanterbara delar, kavla, inte så tunt (ca 1 cm tjocka). Riv på mandelmassa, och om man vill rivet apelsin skal. Rulla ihop. Dela i jämnstora delar. "Tryck" varje del i handen, rulla ut till 1½-2 cm tjocka maskar och forma som vanligt till lussekatter. Lite pyssligare, men är man van att baka är det väl värt besväret. Blir väldigt gooda.

Låt katterna jäsa i 20-30 minuter. Tryck i russin och pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader , 8-10 minuter i mitten av ugnen.

Ät och njut.
Ett recept på Annikas Supergoda lussebullar

laddar recept...

Välkommen till vår gemenskap,
22456 medlemmar

 Ja jag vill bli medlem  
Om allergimat | Kontakta oss | Cookies och integritet | Samarbeta med oss | Sitemap
© 1999 - 2024 (25 år) | allergimat.com | Serverstatus
4.5 av 5
Trustpilot