Semifreddo utan ägg

Semifreddo utan ägg

Vad är ditt omdöme?


Logga in för att ge ett omdöme
En Semifreddo utan ägg, i Tiramisu-variant. En mjuk och krämig efterrätt som balanserar den rika aromen av kaffe med en subtil sötma och en lyxig textur. Denna tiramisusemifreddo är en perfekt avslutningen på en god måltid, en kreativ twist på det klassiska italienska köket som garanterat kommer att förtjusa dina sinnen. Med möjligheten att anpassa efter smak och behov, är det här en dessert som välkomnar alla till bordet för att njuta av dess elegans och enkelhet.

Semifreddo är en italiensk glassdessert som betyder halvfryst på italienska. En fryst dessert eller parfait av vispad grädde och normalt sett ägg, men i denna version har vi gjort en Semifreddo helt utan ägg.


 8 portioner
 330 min
 450 kalorier

Du behöver

180 ml Svart kaffe i rumstemperatur
3 Matskedar Kaffelikör (ex Kahlua, konjak eller Amaretto)
250 g mascarpone eller färskost
250 ml Sötad kondenserad mjölk
180 ml Vispgrädde (minst 35%)
1 Tesked vaniljsocker eller pulver
12 Glutenfria Savoiardikex / Ladyfingers
2-3 Matskedar Osötad kakaopulver för pudring


Till det valfria täcket:
125 ml Vispgrädde (minst 35%)
1 Tesked Vanilj
1 Matsked Florsocker

Hur gör man?

1. Smörj lätt din form med lite olja och klä sedan med 2 lager plastfolie. Ställ åt sidan.

2. I en liten skål, blanda kaffet med 2 matskedar av kaffelikören. (Om du vill ha det starkare kan du lägga till ytterligare en matsked av kaffelikören.) Ställ åt sidan.

3. Häll vispgrädden i en mediumstor skål. Tillsätt vanilj och 1 matsked av kaffelikören och vispa till fasta toppar. Ställ åt sidan.

4. I en annan skål, vispa mascarpone/ostkremen med den sötade kondenserade mjölken tills den är krämig och utan klumpar, cirka 2 minuter. Skrapa sidorna på skålen vid behov.

5. Häll ostmassan i den vispade grädden och vik försiktigt ihop allt med en slickepott.

6. Bred ut cirka ⅓ av ostmassan i den förberedda formen och jämna till ytan.

7. Doppa snabbt de glutenfria savoiardikexen i kaffet, ett i taget, och placera dem ovanpå fyllningen. Jag föredrar att göra detta horisontellt så att jag får plats med 6 kakor i varje lager. Om du vill kan du placera dem vertikalt.

8. Bred ut ytterligare ⅓ av ostmassan över savoiardikexen och jämna till ytan.

9. Upprepa med de återstående glutenfria savoiardikexen och bred sedan ut resten av ostmassan ovanpå.

10. Täck med plastfolie och sedan aluminiumfolie. Frys i minst 5 timmar eller över natten.

11. När du är redo att servera, ta bort plastfolien som du lagt ovanpå för att täcka efterrätten. Placera sedan ett serveringsfat eller en tallrik ovanpå och vänd efterrätten så att den inverteras på tallriken. Ta bort plastfolien som klädde formen och pudra över osötat kakaopulver eller toppa med det valfria vispade täcket.

För det valfria täcket:
12. I en mediumstor skål, tillsätt vispgrädde, vanilj och florsocker och vispa till fasta toppar.

13. Bred ut det vispade gräddtäcket över den frusna efterrätten eller skopa det i en spritspåse utrustad med en tyll och spritsa stjärnor på toppen.

14. Pudra över kakaopulver.
Ett recept på Semifreddo utan ägg

Näringsvärden per portion:

Kalorier:
450
Kolhydrater:
35g
Fett:
30g
Protein:
7g

Allergiinformation

Använd glutenfria kex, även om det självklart går lika bra med "vanliga kex" om alla tål gluten.

För en barnvänlig version som är alkoholfri kan du doppa de glutenfria savoiardikexen i chokladmjölk eller avsvalnad varm choklad istället för kaffelikör. Efterrätten kan också anpassas genom att byta ut kaffelikören mot konjak, brandy eller Amaretto, beroende på personlig smak.

Serveringsförslag

Skär upp tiramisusemifreddon och låt den stå i rumstemperatur i cirka 10 minuter innan servering. Detta mjukar upp efterrätten lätt och framhäver smakerna.

Tips

Om du vill ha en starkare smak av alkohol, tillsätt mer kaffelikör i kaffet innan du doppar glutenfria savoiardikexen. Var mycket snabb när de doppas för att förhindra att de blir för blöta och faller isär.

Denna efterrätt kan förvaras i frysen i upp till en månad. Återfrys inte efterrätten efter att den har tinat helt. Om den har tinat, kan du förvara den i kylskåpet i upp till cirka 4 dagar.
laddar recept...

Välkommen till vår gemenskap,
22670 medlemmar

 Ja jag vill bli medlem  
Om allergimat | Kontakta oss | Cookies och integritet | Samarbeta med oss | Sitemap
© 1999 - 2024 (25 år) | allergimat.com | Serverstatus
4.5 av 5
Trustpilot