annons
annons
annons
annons
Lammstek
Vad är ditt omdöme?


Logga in för att ge ett omdöme

 4 portioner

Du behöver

lammstek
salt
peppar
vatten
pressad vitlök
kryddor
mjölkfritt margarin

Hur gör man?

Putsa lammsteken. Gnid in ena sidan med salt och peppar, lägg steken på ett stekgaller i en långpanna. Häll en liten skvätt vatten i långpannan - det får inte nå upp till lammsteken.
Pressa vitlök över steken och strö över kryddorna (t ex mejram, oregano, mynta, rosmarin, persilja, basiika, timjan). Mängden kryddor får Du själv bestämma, men man kan ofta ta mer av färska än av torkade.
Klicka över margarinet och sätt in steken i en 175 grader varm ugn och låt den steka i ca 60 min. Anpassa tiden efter storleken på steken.
Tag ut steken, vänd den och upprepa kryddningen samt sätt i en stektermometer så att spetsen kommer in i stekens köttigaste del.
Häll i lite vatten och stek ytterligare ca 60 min eller tills termometern visar 70 grader. Då är kötten rosafärgat och lite blod kan då finnas kvar inne vid benet. Vill man ha mer genomstekt kött skall termometern visa högre gradtal. Svep in steken i aluminiumfolie och låt den vila ca 15 minuter.
Temperaturen stiger med ca 3 grader medan steken vilar. Skär steken i tunna skivor och avnjut den med potatis, grönsallad och olika geléer.

laddar recept...

Välkommen till vår gemenskap,
21031 medlemmar

 Ja jag vill bli medlem  
Om allergimat | Kontakta oss | Cookies och integritet | Samarbeta med oss | Sitemap
Swedish flag Svenska English flag English
© 1999 - 2022 (23 år) | allergimat.com | betygsätt oss på Trustpilot (4.7 av 5) |
Jag har just upptäckt allergimat
Jag har just upptäckt att ni finns! Kommer att återvända till tips och idèer. Fick min matallergier för 3 år sedan. Hittar nya recept ibland. Allergimat kommer att vara ett hjälpmedel för mej!...
5 By NM
Så nöjd med mitt plusmedlemskap...
Fantastisk att kunna hitta värdefull info så snabbt och enkelt. Underbara recept som är provade och goda. Så nöjd med mitt plusmedlemskap...
5 By Eleonor Sandström
Glad att jag hittat hit. Många bra recept. De amerikanska pannkakorna är rena drömmen!
5 By Marie
Jag har stor nytta av allergimat
Jag har stor nytta av den när mina barn och barnbarn kommer. Vet inte vad jag ska bjuda på utan denna app.
5 By Birgitta