Bakmaskin v/s ugn

Bakmaskin v/s ugn

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Bakning ››
Av    Bakmaskin v/s ugn
Nina Åström    

Bakmaskin v/s ugn


Är det noga att följa recepten som medföljer bakmaskinen när man bakar glutenfritt i den? Eller kan man använda sina vanliga recept som när man bakar i ugn? Jag gillar att blanda i en hel del müsli och valnötter i brödet bland annat. Funkar det?
Hoppas nån kan svara :)

Bakmaskin v/s ugn 

Annons   
Allergimat    
Hejsan

Ja absolut, bara att prova sig fram skulle jag säga. När jag använde min maskin blandade jag även i filmjölk och ägg för att få brödet saftigare.

Prova dig fram :)

mvh joakim



Nina Åström    
Hej!!

Har nu köpt en bakmaskin och provat den. Och jag är mer än nöjd! Vilket bröd det blir. Lätt, luftigt och saftigt. Mycket bättre än i ugn. Så denna bakmaskin kommer att gå varm här hemma :)
Härligt att kunna ha färskt bröd i stortsett hela tiden!
Utan att anstränga sig dessutom ;)

Kram!



Marie    
Hej! Vad är det för märke på maskinen? Och vad kostar en sån ungefär? Kan man använda den även om man inte kan baka med mjölmix?Nån råkar inte ha ett fungerande matbrödsrecept som inte innehåller vare sig vete/vetestärkelse, mjölk eller baljväxter (guarkärnmjöl,soja osv). Det skulle vara guld värt!!!!!!!



Nina Åström    
Hej!

Jag köpte en OBH Nordica. Den kostar 599:- och är värd varenda krona!
Det följer ju med glutenfria recept. Och det finns ju naturligt glutenfria mjölmixer, så nog tror jag det ska funka. Har inte hunnit prova så mycket ännu, är ju bara 2 dagar sen jag köpte den... men mycket baka lär det bli :)

Kram!



Jenny Leidersdorff    
Jag vet inte om jag gör fel med min bakmaskin, men brödet blir gummiaktigt. Smaken är dock inget fel på. Har också en Obh Nordica, som jag fick i present i mars.



Nina Åström    
Hej!

Kanske det beror på vilket mjöl du använder. Jag använder finax. Har inte provat Sempers mjölmixer i den. Bakar visserligen aldrig på sempers ändå, utan bara på finas.
Tycker brödet blir helt underbart. Följer recepten ännu så länge, har inte riktigt provat experimenterat ännu, bara provat "vanliga" recept och bytt ut vetemjölet mot glutenfritt. Och även det har blivit bra.

Du får väll prova o prova.

// Nina



Kristina Lönnqvist    
Den där "gummikänslan" hör det inte till glutenfritt bak över lag? Vi bakar mycket själv - Sempers mix - och just i maskinen blir det lätt lite gummiaktigt, men inte så kompakt som om man gör för hand/i ugn. Vi kör, och kommer fortsätta köra Sempers naturligt glutenfria mix, dels pga annan familjemedlems mjölkallergi (vilket ju den röda mixen innehåller) och för att paketet är så mycket smidigare att förvara.



Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2019 (20 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade