Rhodos,Kalitea

Rhodos,Kalitea

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Tips & Råd ››
Av    Rhodos,Kalitea
  Helena    

Rhodos,Kalitea


Hej!
Vi ska åka till Rhodos i sommar.
Min dotter och syster är glutenintoleranta och äter naturligt glutenfritt. Är det någon som har varit där? Eller har några tips vad man ska tänka på? Det är första gången som vi åker utomlands med våran dotter, hon är 10år. /Heléna/

Rhodos,Kalitea  skrevs april 2008

  Ann    
Hej!
Jag var vid Ialyssos på Rhodos nordvästra sida förra veckan. Maten (gluten- och laktosintolerant)fungerade utmärkt, mycket tack vare översättningskorten från celiakiförbundet. De restauranger vi besökte var alla väldigt noggranna med att förstå vad jag kunde äta och läste korten noggrannt. Ofta frågade de om jag kunde äta ris. Det beror säkert på att en del ris märks med texten "glutenoid" eller något i den stilen, vilket endast betyder att riset är klibbigt.
Jag hittade inget glutenfritt i affärerna, så bröd kan vara bra att ta med sig.
En mysig och prisvärd restaurang i Rhodos stad heter Agalma och finns på adressen Alexander diakou 68.
I Ialyssos hittade vi den fina favoritrestaurangen San Allote på adressen Ierou Lohou 29. Ett trevligt par driver den hemtrevliga restaurangen med välkomnande entusiasm.
Lycka till /Ann


Skrevs maj 2008

  Christina    
Hej
vi var där förra året med barn med soja och mjölkproteinallergi + en med alla nötterallergi... där fanns iaf på hotellets affär svenska glutenfria produkter till ett HÖGT pris - så ett tips är att släpa med sig pasta odyl som ska lagas själva.Väskorna blir ju lättare på vägen hem! På hotellet vi bodde på (ving) så hade de glutenfritt bröd till frukost tex men inget för mina barn dock..det var värre att få det fritt från mjölken. Lycka till och spendera mycket tid i Rhodos stad- helt underbar och mycket att titta på.


Skrevs maj 2008

  Helena    
Tack för alla råd. Vi åker om två veckor och det ska bli så skönt. Ha det så bra.

Skrevs maj 2008

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade