Majs

Majs

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Kombination av allergier ››
Av    Majs
  Sofia    

Majs


Hej,
Jag tror att jag kan vara allergisk mot majs. Är det någon som är det? Är det vanligt? Vilka symtom får ni? Jag äter sedan tidigare glutenfritt, mjölkfritt och har nyss kommit fram till att jag är allergisk mot soja.
Tacksam för svar!

Majs  skrevs oktober 2008

  Gästkonto    
Vilket sammanträffande!

Jag har precis lämnat prover för att utreda en potentiell majsallergi.

Jag har ätit naturligt glutenfritt (är allergisk mot vete,råg,korn och havre, inte gluten intolerant) och jag blev bättre, men sen kröp några av besvären tillbaka igen. jag försökte lista ut vad det var, och det som återstod var majs. Jag uteslöt majs några dagar,och sen prövade jag det igen. Jag fick en rätt kraftig reaktion, jag fick en klump i halsen som varade i ett par timmar. alltså något som lätt skulle kunna bli något farligt....

Annars är symptomen jag fått av majs liknande som de andra sädesslagen, klåda och halsirritation.

jag tycker du ska lämna ett blodprov att kolla upp det för att man kan definitivt vara allergisk mot majs! Det är otroligt svårt att undvika dock. finns i nästan allt.

här är en hemsida om allergin: www.cornallergens.com

jag tror att man kan vara allergisk mot praktiskt taget allt! Jag lämnade också prover för risallergi.Skrevs oktober 2008

  Sofia    
Hej igen, hur har det gått för dej och dina prover? Visade dom något? Är det pålitligt o göra dessa tester egentligen? Hoppas det gått bra för dej iaf!

Skrevs oktober 2008

  Gästkonto    
Hej Sofia!

Ja proverna visade något! Jag är allergisk mot majs som jag trodde. jag är allergisk mot nästan alla sädeslag, vete är min "huvudallergi" men jag har mildare allergier mot andra sädeslag, vilket nog är ett resultat av korsallergi. Så nu baserar jag min kost runt potatis och mer grönsaker.

Prover är som jag förstått inte HELT pålitliga, utan är mer som ett redskap för att bekfräfta allergier man redan har kliniska symptom för. Dessutom kan dem vara negativa fast man upplever besvär, man kanske reagerar på något annat än det som testas för, eller så kanske det bara inte visar på proverna. Majs är tydligen en sådan grej som ofta inte visar på proverna, men det gjorde ju mina, vilket jag på ett sätt är glad för.

Om du uppelver symptom mot majs så är det ju som sagt bara att lämna prover så får du det svart på vitt! Och om det visar negativt kan du ju ändå pröva majsfritt och se om det hjälper.

Skrevs oktober 2008

  Sofia    
Vad skönt för dej! Måste vara en lättnad på något vis även fast du redan var medveten om just majsen. Jag är glad för din skull. Jag har tid på vårdcentralen nu. Vad för slags tester gjorde du? Blodprov eller?

Skrevs oktober 2008

  Gästkonto    
ja precis. dem hade inte pricktest för just dessa ämnen (däremot gjorde jag pricktest för råg och vete), eftersom dem inte är speciellt vanliga att vara allergisk mot. Det var ett RAST test, som mätter IgE mot specifika ämnen.

lycka till!

Skrevs oktober 2008

  Tanja    
Min dotter är allergisk mot majs och hon reagerar med magont och ibland diarré. Det finns vad jag vet tre olika tillvägagångssätt att testa allergier; pricktest, lapptest och blodprov. I min dotters fall så syns inte just majsallergin på något av testerna fast vår läkare säger jämt att testerna ska tas med en nypa salt och att det är i praktiken man får fram mest tillförlitliga resultat. Just i vårt fall är det ju ok att testa sig fram eftersom det "bara" resulterar i magont men om det handlar om liv och död är det ju värre...

Skrevs oktober 2008

  Yvonne    
Hej
Jag är också allergisk mot majs. JAg blir illamående och kräks, men när jag fått upp allt så blir det snabbt bra. Har aldig testat mig utan kommit fram till detta genom uteslutningsmetoden!!!


Skrevs oktober 2008

  Lisa    
Hej! Jag är också allergisk mot majs. Får astmaliknande symptom. Är allergisk mot det mesta känns det som. Ris, alla sädesslag (tom havre), grönsaker, frukt, nötter, konserveringsmedel, kryddor osv osv. Mjölkprodukter går däremot jättebra och det är jag glad för.

Skrevs januari 2009

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicmarabou mjölkchoklad 200g nydietist05 dagar
New TopicSnabb effekt..?Caezar09 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade