Desperat

Desperat

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Kombination av allergier ››
Av    Desperat
  Sofia    

Desperat


Jag är glutenintolerant men sköter mej exemplariskt! Jag äter naturligt glutenfritt. Jag har även hållt mej från mjölkprodukter.
I våras började jag få problem igen med min mage som jag även sökte hjälp för. Läkaren trodde då jag hade dyspepsi som jag fick Omeprazol för som inte alls hjälpte. Jag åkte hem till över sommaren och där kunde jag inte bli hjälpt eftersom jag är skriven i Malmö.
I slutet av sommaren åkte jag på diarré- attacker som höll i sig i över en vecka. Jag hade tidigare haft den i mars men då trodde jag att det var magsjuka. Jag sökte hjälp i Malmö då och de tog lite prover och lite allmänna tester och allt såg fint ut sa de.
Efter det har det bara gått utför. Jag har stora magproblem, gaser, uppblåst, värk, illamående, obehag, halsbränna, huvudvärk, STOR trötthet och även klåda överallt på huden, hårbottnen mm. Ej utslag, utan mest bara rodnader. Det blir värre när jag är varm tror jag. Jag har även lågt blodtryck som är värre vissa dagar så jag nästan bara kan stanna hemma i sängen.
Min läkare på gastroenheten sa att jag hade känslig mage men det kan ju inte stämma!
Jag började skriva dagbok och försöka utesluta vissa födoämnen. Först åkte soja- produkterna. Då kändes det som jag blev bättre men det var bara några dagar sen har jag försökt testat mej fram. Jag läste lite om histaminintolerans och testade ett naturläkemdel som skulle hjälpa vid detta men det fungerade ej. Nu känns det som jag inte kan äta nåt! Jag lever på ris, potatis, kött, kyckling, sallad, gurka, och blir inte ens bra av detta. Det här går inte längre! Jag kan inte göra något längre! Som träningsfreak är detta tungt. Knappt att jag orkar med skolan.

Det här hör väl antagligen inte hit men jag vet ine vad jag ska ta mej till..är så ledsen...


Desperat  skrevs november 2008

  sky    
Hej!

Jag går nu andra året på gymnasiet och har haft liknande problem som dig! Jag uteslöt soja, ägg, vete och mjölk och börjar idag bli bättre. Problemen började förra året och det var inte föräns i augusti som jag tog bort allt detta från min kost. Men jag har blivit piggare och har mer ork, inte exakt som förr men jag är på väg dit. Det tar ett tag för magen och kroppen att vänja sig. Min läkare sa att det kan ta upp till 2 år för magen att anpassa sig. Det med att studierna blir lidande känner jag igen, men mitt tips är att äta mycket nötter (ej jordnötter efterssom det tillhör soja släktet) och torkad frukt, samtidigt som du praatar med lärarna om att du kanske får ta det i ditt tempo. Starta dagen med fruktdrinkar det funkar för mig! Lycka till! // SKY

Skrevs november 2008

  Linnea    
Hej!
Känslig mage är oftast en stor paraplydiagnos när magen/tarmarna krånglar. Kallas även ibland för IBS.

Mitt förslag är att du kontaktar din allergimottagning så hjälper de dig att hitta utreda om det är något med maten som är fel.

Själv åkte jag på en maginfluensa i sommras som jag fortfarande lider av. Följderna är svåra kramper, intolerans mot födoeämen, lågt blodtryck osv som gjort mig sjukskriven i 4mån!

Jag har med hjälp av en dietist hos allergimottagningen fått gå på diet i 4veckor och nu långsamt lägga till saker för att hitta vad som inte längre fungerar.
Det går otroligt långsamt och är väldigt tråkig mat. Men är samtidigt bra. För när man väl får undan lite smärta och får behålla maten så blir man piggare.

Så sök den hjälpen. Det är alltid svårt att exprimentera själv med vad som kan vara fel, stor risk att man stryker saker i onödan.

Lycka till!

Skrevs november 2008

  Matilda    
Hej! Jag åt naturligt glutenfritt mjöl för några år sedan och hade då under flera år långsamt blivit tröttare och tröttare, fick sämre imunförsvar, dålig hud och blev och kall om händer och fötter. Fick sedan reda på att det naturligt glutenfria mjölet innehåller Guarnkärnmjöl som hör till baljväxterna som jag ej tål. Står som ett e-nummer vilket är lurigt. Har därefter beställt ett mjöl via nätet från Mixwell som som även är fritt från soja, och mår därefter mycket bättre. Kan vara värt att pröva. Hoppas du kommer underfund med vad det är du inte mår bra av.

Skrevs januari 2009

  Lisa    
Hej! Jag är en tjej på 18 år som har exakt samma problem som dig, detta har pågått över ett år. Är extremt trött, har klåda och rodnader överallt, illamående, uppblåst, växelvis hård/lös i magen, värk i kroppen, huvudvärk.. jaa, listan kan göras lång!

Har varit hos läkaren hur många gånger som helst det senaste året, det har tagits massor med prover, men alla mina provsvar är normala.. Har även ätit Omeprazol under en tid vilket inte alls hjälpte! Tillslut blev jag less så jag sökte alternativ hjälp!

Fick då träffa en kvinna som gjorde ett födoämnesallergitest på mig (detta test är godkänt i andra EU-länder). Genom detta test kollade hon 46 olika födoämnen. Fick då vet att jag inte tål ägg, te, mjölkprodukter, grapefrukt, oliver, jäst och kakao. Är även glutenintolerant (detta bekräftades via gastro juli -07). Så alla dessa olika födoämnen har jag nu uteslutit, har även fått olika tabletter jag ska ta, b.la. enzymer som ska hjälpa till att bryta ner maten. På torsdag är det en vecka sedan jag slutade med allt, så nu hoppas jag på förändring! Ibland så måste man söka hjälp utanför "sjukhusets väggar". Lycka till! Och jag förstår hur du känner..

Skrevs april 2009

  stina    
var gjorde du detta test lisa? hur fick du tag i den som gjorde det på dig? känner igen mig i detta och orkar inte med min mage längre.. vill göra samma sak.

Skrevs juli 2009

  Camilla    
Jag har haft samma symptom som du beskriver förutom utslagen och klådan på huden. Jag är allergisk mot mjölkprotein och nöt och fläskkött. Jag blev bättre ett tag efter att jag lämnat bort dessa men så småningom blev jag bara sämre. Var helt säker på att jag hade fått fler allergier och gick för att testa detta. Råkade då komma till en hudspecialist som sa att jag har nässelutslag i magen och tarmen. Vi kollade upp om jag hade fler allergier men det hade jag inte. Jag fick då utskrivet "vanlig" allergimedicin och har sedan dess blivit mycket bättre!!! Jag får inte ont av allt jag äter längre, är inte lika trött, har sällan huvudvärk. Nässelutslag i tarmen leder till att tarmen inte kan ta upp näring normalt och det säger ju sig själv hur man mår när kroppen inte får någon näring!
Kanske har du fått nässelutslag i mage/tarm du också? Ingen läkare har "vetat" om att man kan ha det hittills och jag har inte fått någon hjälp utan de har bara sagt att jag måste lära mig att leva med det. Jag är så tacksam för denna hjälp jag fick även om jag måste fortsätta undvika det jag är allergisk mot. det har underlättat mitt liv enormt mycket. Nu kan jag gå på restaurang utan att få ångest ifall det finns rester av mjölk eller kött i något. Hoppas du hittar hjälp så att du kan må bättre du också. Lycka till!


Skrevs augusti 2009

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicmarabou mjölkchoklad 200g nydietist08 dagar
New TopicSnabb effekt..?Caezar013 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade