Världens mest allergiska person?

Världens mest allergiska person?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Kombination av allergier ››
Av    Världens mest allergiska person?
  marie    

Världens mest allergiska person?


Jag är en 33-årig tjej som är nyfiken på om det finns någon annan med lika omfattande födoämnesallergier som jag och hur ni lever era liv isåfall?

Jag är allergisk mot nästan allt. Det enda jag äter är kött av fläsk och nöt, överkokt potatis,socker, salt och vissa knäckebrödssorter (jag har konstaterad gluten-samt proteinöverkänslighet betr. samtliga sädesslag, men klarar att äta vissa knäckebröd utan akuta besvär illafall) samt vissa margarinsorter.

Allergisk har jag varit sedan födseln, men nya allergier har tillkommit i skov, bla. när jag var sex år, nio år och sexton år.

Jag har utretts i omgångar på sjukhus, men har nu inte varit i kontakt med en enda läkare beträffande allergierna sedan jag var tonåring.
Undrar hur ni andra har det? När det går upp för folk hur vansinnigt allergisk jag är verkar det som om de förutsätter att jag står under ständig läkarkontroll, men något sådant har jag aldrig haft...

Medicinerar lite på eget bevåg med vitamin- och kalktabletter men har nu de senaste åren blivit jättesjuk med bland annat skenande sköldkörtelhormonnivåer och gått ned femton kilo i vikt som jag inte kan gå upp. Börjar se ut som en anorektiker.

Tror själv att sköldkörteln strejkar på grund av att jag äter en så begränsad kost att kroppen ställt in sig på svält.

Har jättesvårt att få hjälp från vården- ingen vill ta i mitt "fall" vad det verkar. Läkare verkar inte riktigt förstå hur någon kan vara så allergisk som jag, ofta möts jag av skepsis och kommentarer i stil med att "sådär allergisk kan väl ingen människa vara".

Har ingen aning om vart jag kan vända mig. Har någon något tips?

Hur ser det ut för er andra som är mycket allergiska (om det finns någon fler som jag...)?
Hur får ni i er tillräckligt med näring?
Har ni fått någon följdsjukdom på grund av allergierna?
Har ni någon egen läkare som ni går på kontroller hos?

Tacksam för svar!

Kram/Mie

Världens mest allergiska person?  skrevs januari 2009

  Helle    
Jag kan tyvärr inte ge andra råd än att när vården säger nej GE DIG INTE! Ge inte upp. Leta tills du hittar ett sjukhus som är seriöst och faktiskt vill hjälpa människor. Av någon anledning är det rätt ont om dem i Sverige nu förtiden.
Och jo man kan faktiskt vara så allergisk som människa vad än de läkare du uppsökt tycks tro. Det är jättemånga läkare som har sagt till mig att jag OMÖJLIGEN kan vara mjölkproteinallergiker eftersom jag är vuxen och ändå står jag där livs levande vuxen med mjölkproteinallergi.
För att kunna få vård idag ska man antingen vara i princip död eller så frisk så man orkar slåss. Det är synd att det är så men tyvärr är min erfarenhet sådan. Jag fick inte hjälp förrän jag var tolv. Då hade jag gått i tio år med "magsjuka" minst en vecka varje månad under tio år! Jag såg ut som att jag hade en långt gången anorexia eftersom kroppen inte kunde ta upp näring pga mjölken jag åt och drack varje dag. Men vården vägrade hjälpa mig och sa att jag hade fel på nerverna och hade förstoppning. Det skrämmande är att det fortfarande är lika illa ställt. Det gör mig rädd.


Skrevs januari 2009

  vita_lamm    
Tack för svaret och ditt stöd!

Ja, det där med att man ska vara antingen nästan död eller frisk för att kunna få hjälp av svensk sjukvård är skrämmande!

Förstår så väl vad du gått igenom!

Trist bara att vi ska vara så många som har så dålig erfarenhet av vården.

Skrevs januari 2009

  vita_lamm    
Oj! Nu såg jag att jag plötsligt heter vita_lamm som avsändare...Men det är iallafall samma person som skrev själva frågan från början, alltså marie.

Skrevs januari 2009

  Maria    
Hej Marie! Tråkigt att höra att du inte fått den hjälp du behövt från sjukvården.
Jag skulle vilja ge ett tips om en hemsida att gå in på: http://www.brt.nu/ Den handlar om bioresonansterapi, en alternativmetod skulle man kunna säga. Jag går själv på behandling hos henne, (dock är jag inte multiallergiker som du är.) Hon som har det är jättetrevlig och du får säkert den hjälp du behöver. Lycka till!


Skrevs februari 2009

  vita_lamm    
Tack snälla för svaret!

Jag ska genast kolla upp tipset! I min situation så griper man gärna efter varje halmstrå, så att säga...

Skrevs februari 2009

  Linnea    
Är absolut inte lika allergisk som du, men känner några som är...
Själv tål jag ingen typ av lök (ej heller vitlök vilka vissa tror inte hör till löksorter), ingen typ av paprikafrukt, och ej heller krydda som innehåller ovanstående.
Är även överkänslig mot fisk o skaldjur samt "vanlig" mjölk, vilket är saker jag "kan" få i mej men oftast reagerar på.

Det bästa tips jag kan ge är att kolla med en kinesiolog av något slag. Dom brukar kunna hjälpa till att "lindra" bekymmer såsom allergier. (T ex har simmaren Lars Frölander en klor-allergi och han simmar ju rätt bra mycket tack vare sin kinesiolog)
Fick lite hjälp av en sådan för ett år sedan och det är därför jag numer kan säga att jag bara är "överkänslig" mot bl a mjölk o fisk nuförtiden.

STORT LYCKA TILL!

Skrevs april 2009

  vita_lamm    
Tack för svaret!

Jag vet att det finns en kinesiolog här där jag bor.

Jag hade ingen aning om att de sysslade med allergier, men jag ska snarast kolla upp det!

Skrevs april 2009

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicmarabou mjölkchoklad 200gdietist08 dagar
New TopicSnabb effekt..?Caezar013 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade