Klurig gästfrihet

Annons...
Slippa annonser?

Klurig gästfrihet

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Bakning ››
Av    Klurig gästfrihet
  Lisbeth
(Lissu)
   

Klurig gästfrihet


Jag har flera goda vänner med olika allergier - och jag vill förstås vara gästfri och ge var och en vad de tål (!) men det blir klurigt...

Min väninna K är mjölk- och äggallergiker, och min väninna L är glutenintolerant.

Det är ok om jag har tid att förbereda för då kan jag planera och handla därefter. Men om besöken sker med lite kortare varsel skulle jag vilja fixa något snabbt.

Det jag främst söker är kombinationer av mjöl till

- mjuk kaka
- matbröd (i bakmaskin och gärna grövre)

Ägg- och mjölkersättningar är inga problem, men jag har inte alltid glutenfria mixer hemma.

Däremot har jag rismjöl, majsmjöl, maizena, potatismjöl, pofiber, ibland bovetemjöl, polenta m m.

Skulle vara mycket tacksam för recept eller länkar till recept.

Ledsen om jag är fel ute - det kanske är en omöjlig idé?

Hälsningar
Lisbeth
aka
Lissu



Klurig gästfrihet  skrevs juni 2009

  Linnea    
Hej!
Då jag sedan jag var liten har bakat mjölk och äggfritt och sedan 1 år tillbaka måste äta det som är naturligt glutenfritt så kan jag lova dig att det går att baka saker.

Har mest recept med Lailas Glutenfria gula mix då den gör att man lätt kan baka sina vanliga recept fast glutenfria.

Kommer hem till min receptsamling efter helgen så då ska jag ge dig några recept.

Ha en trevlig helg!

Skrevs juni 2009

  Lisbeth (Lissu)    
Tack för svar! Det låter lovande...

Jag väntar med spänning på recept...

/Lisbeth

Skrevs juni 2009

  Lisbeth (Lissu)    
Skulle vilja aktualisera min fråga igen - efterlyser fortfarande recept...

/Lisbeth

Skrevs mars 2010

  Lisbeth (Lissu)    
Skulle vilja aktualisera min fråga igen - efterlyser fortfarande recept...

/Lisbeth

Skrevs mars 2010

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej.
En mjuk kaka som jag brukar baka för multiallergiker:
8 dl mjöl (jag brukar använda den blå glutenfria mixen som intwe heller innehåller något mjölkprotein), 200 g mjölkfritt margarin, 4 dl havre/sojamjölk (eller vatten i värsta fall), 1,5 dl socker, 1,5 tsk bakpulver. Blandas till en grynig smet som hälls i en smord, ströad form och grädda först 10 minuter. Ta sedan ut och strö över pärlsocker och ev mandelspån. Grädda ytterligare ca 30 min i 200 grader. Vill man kan man smaksätta den med tex saffran till jul eller kardemumma till sommaren.


Skrevs april 2010

  Nina    
Halloj!
Jag har hur mycket recept som helst som bara ligger. Har börjat skriva ner dom i en liten blogg varteftersom jag får för mig att baka, ibland blir det oftare och ibland längre mellan gångerna. Något jag ofta bakar så är det matbröd i bakmaskinen.
Men kolla gärna:

www.ninasliteallt.blogspot.com

Kastar in lite nya recept då och då.
/ Nina

Skrevs april 2010

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicSocker i inläggningar nyanna_winer038 minuter
New TopicLugn mage nyanna_winer049 minuter
New TopicBästa Vegokorven / Hamburgaren nyJohan42 dagar
New TopicMassor av tillsatser nyanna_winer12 dagar
New TopicBästa tortillabröden nyanna_winer06 dagar
New TopicButik i Kristianstad nyanna_winer17 dagar
New TopicFrukost i Stockholmanna_winer19 dagar
New TopicAllergisk reaktion av te?Johan010 dagar
New TopicGodis till allaanna_winer110 dagar
New TopicHavrerisBritt-Marie A...413 dagar
New TopicRisifrutti finns nu i vegansk tappningJohan413 dagar
New TopicVad är Xantangummi?Tina313 dagar
New TopicVardagsmiddaganna_winer114 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade