Allergisk mot hudvårdsprodukter

Allergisk mot hudvårdsprodukter

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Tips & Råd ››
Av    Allergisk mot hudvårdsprodukter
  Anneli    

Allergisk mot hudvårdsprodukter


Har länge varit allergisk mot olika hudvårdsprodukter och parfymer, men vill ochså kunna använda ansiktskrämer och schampoo, men har varit allergisk mot allt utom apotekets parfymfria produkter.

Har använts deras produkter länge, men de är så tråkiga... och har tyvärr parabener och andra syntetiska tillsatser i sig...

Fick tips av en väninna som varit i Tyskland och hittat en parfymfri ekologisk hudvårdsserie - från i+m Naturkosmetik.

Köpte in ett schampo från dem, och tycker det har fungerat jättebra!

Har ni tips på parfymfria serier som har fungerat för er?

Allergisk mot hudvårdsprodukter  skrevs oktober 2009

  Gäst K (Gästkonto)    
Prova Mary Kay deras produkter är jätte bra och allergitestade!

Skrevs november 2009

  Helle    
Ett annat tips är Madamde chics grejer. Hon som startade upp företaget var tydligen jätteallergisk eller överkänslig mot i princip alla krämer, schampoon, balsam, smink osv osv osv så hon började göra egna produkter.
Grejerna kostar lite mer men de räcker längre och det är jäkligt bra kvalitet på dem. Enda minuset är väl att deras ögonskuggor ser skarpare ut i färgerna än vad det blir när man använder dem.


Skrevs januari 2011

  Plasma    
Har inte själv så stora problem med parfymer etc, men jag kan tipsa dig om en del märken som har naturliga och parfymfria serier.
Logona har en serie som heter PUR.
Lavera har en serie som heter Neutral.
Det svenska företaget Tikei har mineralsmink som jag vet passar allergiker. Kan vara värt att testa. Använder det själv och gillar det skarpt!
Weledas mandelserie är utvecklad för speciellt känslig hud. Även ringblomsserien lär vara väldigt mild.
Urtekram har också en parfymfri serie som heter No Perfume.
Annemarie Börlind har en serie som heter ZZ Sensitive, och produkterna från Estelle & Thild kan vara värda att kolla upp.
Föllinge har även de en serie som heter Neutral.
Trilogy har en ny serie som heter Sensitive, Green People har en som heter No Scent och Natuderm har en som heter Sensitive och är utan parfym.

Ett annat tips kan ju vara att bara använda helt rena produkter som olja (t ex jojoba)till kropp och ansikte (även till hårinpackning), eller rent sheasmör, kokossmör, avocadosmör etc.
Det finns ju många helt naturliga kristalldeodoranter utan parfym t ex från Sante.
Helt vanlig olivtvål utan parfym kanske fungerar?

Hoppas du får ut något av tipsen, annars får du höra av dig igen så får jag komma med fler tips.

Mvh

Skrevs februari 2011

  Hanna    
Jag är också allergisk mot hudvårdsprodukter/ tvättmedel mm, reagerar trots det står parfymfritt och fritt från paraber... vad i helsike kommer hudreaktionerna ifån då? hopplöst. den enda tex hudkrämen jag tål är canoderm från apoteket, men bara på kroppen, i ansiktet får jag eksem av den. I ansiktet använder jag LUMENE ARTICA AQUA 24 deep HYDRATION (dagkrämen finns på Åhlens) Det märkliga i det är att den är parfymerad ändå är den den enda hudkrämen jag kan ha och tro mig, jag har testat MASSOR. Tål inte en enda hudkrämsprodukt från apoteket i ansikter , mycket märkligt. (ACOS parfymfria makeup-borttagningsprodukter tål jag, men inga krämer.


Skrevs januari 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Problem med olika hudvårdsprodukter kan ligga i en allergi mot konserveringsmedlet bensoat och alla dess undergrupper. dessa konserveringsmedel finns i det mesta, schampo, balsam, tvål, hudkrämer, tandkräm. Så jag rekommenderar att ni kollar om det finns något samband mellan allergiska reaktioner och bensoaten, E 211-219. Går även att göra ett allergiprov om man misstänker allergi och då ska man kontakta läkare eller allergimottagningen direkt.

Skrevs december 2012

  Gäst K (Gästkonto)    
Om du är så känslig för hudvårsprodukter som innehåller alla de här kemikalierna så tycker jag du ska köpa grejer inte innhåller sånt helt enkelt :) Grejer med etiketter där det står att det är parfymfritt brukar ändå innehålla paraffinum, glycerin, benzonate mm. så det allra bästa, enligt mig, är att du kollar in www.lenaturel.se 's leror och oljor. Använder de nämligen själv eftersom jag också for illa av de saker du nämnde. Lycka till och kram! / Bodil

Skrevs augusti 2013

     
Om du är allergisk mot den typen av hudvårdsprodukter, är det enda sättet att använda det för att få ekologiska och naturliga produkter. Det problemet hade till exempel min kusin, som hade riktigt problematisk hud men inte kunde använda några produkter för att fixa det. Sedan gjorde hon för sig själv allergentest och fick reda på för vilken typ av produkter hon blir svullen. Därefter besökte hon hudläkare, som gav en utmärkt rekommendation om vilken produkt hon kunde använda. Den bästa lösningen var Manillas produktlinje - https://manilla-sweden.se/. Kusin får nästan allt hon kunde, försökte det och nu i nästan ett år är hennes hud helt slät och frisk, hon blir aldrig allergisk.


Skrevs september 2020

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGlutenfria recept nyGästkonto36 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade