Mjölkprotein, soja + alla släktingar och vete allergi.

Mjölkprotein, soja + alla släktingar och vete allergi.

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Kombination av allergier ››
Av    Mjölkprotein, soja + alla släktingar och vete allergi.
  emma    

Mjölkprotein, soja + alla släktingar och vete allergi.


Har en tjej på 9 månader som haft en liten resa
började när hon var 2 veckor med väldigt mag ont och efter att jag kämpat med bvc så blev det efter en helvetes natt akuten när hon var 2 mån fick då diagnosen mjölkprotein allergi efter lite utredning.

Efter ytterligare en tid så får hon diagnosen Soja allergi och lite senare även alla släktingar till soja. För 3 v sen fick hon även diagnosen veteallergi (svår form). På den kosten som hon får idag mår hon bra och har inte ont alls.

Men vid 6 mån vägde hon 6960 g (det var i dec) vid 7 mån (jan) vägde hon 7330 och vid 8 mån (feb) 7250 g, 1/3 vägde hon 7520 g och idag 20/3 vägde hon 7525 g (alla vikter är på bvc våg)

Hon äter normalt, gröt, hemma gjord barnmat, fruktpure och neocate (tål inte någon annan). plus att ALLA mål hon får är det extra olja/fett och beriknings pulver i så hon borde ju ha gått upp mer än 5 g på 20 dagar?

Någon med veteallergi som vet med om vi kan ha vete hemma eller inte?

Mjölkprotein, soja + alla släktingar och vete allergi.  skrevs mars 2013

  Gäst K (Gästkonto)    
I det läge du befinner dig nu så hade jag personligen inte chansat på detta...
Det finns flera naturligt glutenfria mjöler som du kan komplettera med istället för vete. Vi har veteallergi hemma men fixar luftburet vete. Eftersom tjejen är så liten skulle jag ta det säkra före det osäkra och tagit bort det ett tag. Hon behöver få lugn och ro i systemet för att komma igen och börja gå upp i vikt igen.

Hon behöver också probiotika för att hennes tarm ska må bättre. Jag är osäker på vad apotekets magdroppar är baserade på, om det är mjölkprodukter eller något annat. Hon behöver mjölksyrabakterier för att få till en bra tarmflora. Observera att bara för att det heter mjölksyrabakterier så innehåller de inte mjölk men bakterierna kan vara odlade på mjölkprodukter eller på andra, icke mejeriprodukter så det är det som avgör ifall hon kan äta dem. Annars får du surfa runt och kolla lite på probiotika. Annars finns ju Tistelvinds mjölksyrade grönsaker på Konsum som är bra för alla när man vill få i sig lite mer nyttiga bakterier i magen.

Skrevs mars 2013

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicmarabou mjölkchoklad 200g nydietist06 dagar
New TopicSnabb effekt..?Caezar011 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade