Hur har ni fått hjälp?

Hur har ni fått hjälp?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Tips & Råd ››
Av    Hur har ni fått hjälp?
  linda    

Hur har ni fått hjälp?


Hej, jag är en ung tjej med magproblem, har haft lite problem sedan barnsben men de senaste 2 åren har det eskalerat. Har gjort alla möjliga undersökningar utan resultat och jag är riktigt desperat då jag varken klarar av att jobba eller plugga på grund av dessa problem. Jag tror verkligen att det beror på kosten, att det är något jag inte tål (eller om jag tål allt så borde jag ändå kunna bli betydligt bättre med "rätt" kost), dock så har jag försökt själv så mycket och experimenterat utan vidare resultat, samt med "hjälp" av dietist men blev aldrig bra på t.ex. baskost osv. Prover på vc visar inget.
Funderar nu starkt på att ta hjälp av något alternativt, t.ex. kinesiolog. Har någon fått hjälp på sånt håll, isåfall av vad? Fick ni då reda på era allergier, stämde det? Tips?

Hur har ni fått hjälp?  skrevs oktober 2013

  Helen    
Har du kollat upp så att de e inte gluten du tål.

Skrevs februari 2014

  Gäst K (Gästkonto)    
Om det skulle vara gluten så är det först efter ca 3 månaders total avhållsamhet från gluten som du kommer att märka skillnaden. Är glutenprov taget? Se till att göra det innan du slutar med gluten. Det kan visa negativt för celiaki men det kan ändå vara så att du inte tål gluten.
Kinesiologi kan också hjälpa till att hitta allergier/intoleranser.


Skrevs februari 2014

  Jane    
haft alla möjliga problem med mage och tarmfickor, då slutade jag med allt socker dvs alla kolhydrater som finns bl.a i pasta, potatis, ris, bröd m.m
sen vart jag helt frisk i magen och tarmar.
Tyvärr gått ner i vikt när jag redan är tanig som ett benrangel, men att bli frisk i magen är det faktiskt värt..
Följ LCHF eller lågkolhydratskost så gått du kan kan så hoppas jag du märker skillnad efter första veckan, om det nu är socker vilket jag inte tvivlar på i mitt fall.
Lycka till!
Jane


Skrevs februari 2014

  linda    
Jag har tagit alla möjliga tester och jag är "frisk" på alla möjliga sätt förutom att jag inte känner mig frisk överhuvudtaget. Äter också lågkolhydratkost sen några veckor tillbaka (-mjölk också) då jag läst mycket och det som oftast verkar ge problem är mjöl, mjölk och socker, kolhydrater. Mådde jättebra första tiden, hade en någorlunda lugn mage och hur mycket energi som helst, ingen "dimma" i huvudet och inga mörka tankar. Men sen känns det som det smygit sig tillbaka och att jag är lite bättre än förr, men mycket mycket sämre än då jag precis började. Nästan tillbaka på 0, vad kan de bero på? Äter en hel del frukt dvs socker men eftersom jag uteslutit typ allt känns det ju som att jag måste ju få äta något! Är också väldigt smal men tror och hoppas att jag kan gå upp till en sund vikt om magen bara får "läka" och kroppen må bra igen.

Skrevs februari 2014

  Jane    
Jag tål egentligen allt också med alla blodprover jag tagit. Men av detta LCHF så fick jag omställningsbesvär som huvudvärk, konstig i magen igen och hjärtklappning, då var jag på väg till akuten nästan men min man nämnde allt om omställningsbesvären.
Men nu är det frid och fröjd igen och även om proverna visar att jag tål allt så är inte det riktigt eftersom jag äntligen blev bra i magen efter 15 års lidande, så det kanske tar ett tag för dig med, vet inte när du började med detta men ge inte upp och skippa frukten eftersom det är fruktos en hel del. Jag tar en banan ibland när det är långt till middagen och det går ganska bra eller det som du kan äta är kiwi och Avocado som är helt ok för magen, pröva!


Skrevs februari 2014

  linda    
Vet inte när jag började egentligen, gluten och spannmål slutade jag med för ett bra tag sedan och mjölk också. Socker har jag dock behållt och slutade med det för 1 vecka sen så kanske är omställningsbesvär, fick dock i mig en del socker och alkohol i helgen. Det är svårt att sluta med allt helt, magen klarar inte nötter eller ägg och utan mjölkprodukter vet jag inte alls vad jag ska äta till mellis, fika, kvällsgottis osv. Har blivit frukt och bär då.. Men får väl dra ner på det och ge det ett par veckor. Förhoppningsvis är det omställningsbesvär och ger med sig!

Skrevs februari 2014

  Jane    
Byt bara frukten till kiwi och avokado Valios feta röda mjölk är bäst cocosolja att steka med, cokosmjölk i kyckling wook med Thaigrönsaker supergott, rättika, lite morötter,grädde gör som en potatisgratäng ännu godare, Irish coffie jättebra, rött vin bra men undvik vitt vin och öl, fast jag älskar vitt vin så det tar jag ett par glas på helgen ändå, det lider inte min mage av möjligen huvudet dan efter;). Man behöver inte vara så j-kla strikt, det räcker att ta bort pasta, ris, potatis, gluten allt annat som det är socker i som är livsfarligt när jag läst boken Matrevolutionen finns på biblan så känner du dig friskare efter kolhydratsborttagandet:)

Skrevs februari 2014

  linda    
Jo jag har läst matrevolutionen men också De vita gifterna (mjölk och gluten) och bok om en tjej som blivit frisk på baskost. Det är nog väldigt olika för alla om det endast är mjöl + socker de reagerar på, eller om det också är mjölk och ägg. Jag är enligt en kinesiolog extremt känslig för mjölk (tyckte dock inte magen reagera så mycket på det) men vet inte hur mycket man ska tro på allt heller, men jag tar det säkra före det osäkra. Extremt tråkigt men det handlar bara om vanor;) Middagar är någorlunda lätt, det är väl mer frukost och framförallt mellis/kvällsnacks som är svårt.. Men hoppas socker är den sista pusselbiten, tänk att ha noll problem med magen och kunna göra vad man vill utan en väldig massa oro:)

Skrevs februari 2014

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicICA sandwiich tomat o mozarella nydietist011,4 timmar
New TopicGlutenfria Snacks nyKristina01 dagar
New TopicMarabou mandel/vete/nöttedietist011 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade