Extremallergiker

Extremallergiker

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Kombination av allergier ››
Av    Extremallergiker
  Diana    

Extremallergiker


Min man är klassad som extremallergiker (alla nötter, mandlar, kokos, soja, kvalster, pälsdjur, vallmofrön, mögel, damm) och måste alltid ha en epi-pen med sig. Nu har vår dotter blivit diagnostiserad med allergi mot mjölk, vete, jordnötter, tomat och ägg, fler allergier väntas följa då utredningen för henne inte är klar.

Då jag är den enda i familjen utan allergi (var dock allergisk när jag var liten) ligger det nu på mig att se till att ingen blir mer sjuk. Min man dagspendlar och är borta 12 timmar per dag. Jag har nyss tillfrisknat från min andra utmattningsdepression och har precis fått klart för mig att jag har hypoteros vilket troligtvis orsakade sjukskrivningarna. Iom att jag är den "friska" i familjen ligger det nu på mig att styra upp allt så att alla håller sig friska och ingen stryker med... Dottern blev rekommenderad att äta mer sojaprodukter eftersom vi nu tar bort alla mjölkprodukter för henne. Problemet är där att mannen dör av soja. Den första veckohandlingen tog mig 3 timmar och kostade 150% mer än normalt....
Någon som känner igen sig? Som utbildad hälsorådgivare och Ayurvedarådgivare känner jag att jag "borde klara det här". Känner mig bara rådlös, orkeslös, åsidosatt (jag mår bättre av att äta mycket nötter, ägg, kokos, smör etc...) och känner en enorm tyngd på mina axlar. Finns det någon hjälp att få? Kan man jobba som personlig assistent åt sin egen familj?

Tacksam för all input!

Extremallergiker  skrevs april 2014


Louise M (dietist)
   
Det finns andra ersättningsprodukter än soja - onödigt att utmana ödet med att ha sojaprodukter hemma. Förstår inte riktigt varför du fick den rekommendationen, det finns andra likvärdiga alternativ.
Prata med försäkringskassan om det finns någon hjälp att få.


Skrevs april 2014

  Gäst K (Gästkonto)    
Sojaproteinet är ju dessutom väldigt snarlikt mjölkproteinet och det bör man av den anledningen inte ersätta med för risk finns att utveckla även sojaallergi hos dottern.
Men hujedamej vilken soppa ni har!!!

Dessutom borde du med hypotyreos äta naturligt glutenfritt för att lugna ner din hypotyreos. Helst även mjölkproteinfritt eftersom det också är inflammationsskapande och kan sätta sig på din sköldkörtel.

Alla havreprodukter innehåller en hel del vete och rekommenderas inte till veteproteinallergiker. Det står inte på förpackningarna med står på företagens hemsidor om man kollar. Oatly och ICA.

Har ni kollat baljväxter för jordnötsallergin på dottern? Hon kan vara allergisk mot alla baljväxter också. Tänk på att bockhornsklöver som ingår icurryblandningar är en baljväxt och kan ge reaktioner hos en jordnötsallergiker.

Ja, det var mina tips.
Det känns överväldigande i början men efter ett tag när man har hittat sin a specialprodukter får man lite rutin på det hela. Jag ahr varit igenom samma resa själv så jag vet....
styrkekram!


Skrevs april 2014

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicICA sandwiich tomat o mozarella nydietist06 dagar
New TopicGlutenfria Snacks nyKristina07 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade