Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Anslagstavlan ››
Av | Gluten och migrän | |
Gäst K (Gästkonto) |
Gluten och migränHej! Jag har migrän, som sedan ett par år ökat till kronisk, dvs mer än 15 dagar i månaden. Den är delvis hormonrelaterad, men även andra faktorer kan trigga. För en dryg månad sedan började jag med GI-kost för att jag hört att det kan hjälpa. Efter bara ett tag med det, märkte jag att min mage blev mycket bättre. Inte tänkt så mycket på att den krånglat, eftersom min fokus varit på migränen. Läste därför på lite om glutenintolerans och sambandet med migrän och har nu ätit glutenfritt i tre veckor. Magen mår bättre, men jag märker ännu ingen skillnad på migränen. Min fråga är om någon har erfarenhet av gluten och migrän samt i så fall hur lång tid det tog innan det blev bättre med glutenfri kost. Gluten och migrän skrevs juni 2014 |
|
Catte | Hej! Jag kan förstå ditt problem. Jag hade migrän och jag kan inte tål gluten. GI-kost hjälpte mig lite men jag var tvungen att sluta äta nötkött också. Kanske du kan föra en matdagbok. Du kan skriva ner all din mat och reaktioner på den. Det kan hjälpa till att fokusera på något annat livsmedel som kan störa dig. Hur mår du idag? Varma hälsningar, Catte Skrevs juni 2014 |