Hur avgöra om det är allergi eller inte?

Hur avgöra om det är allergi eller inte?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Anslagstavlan ››
Av    Hur avgöra om det är allergi eller inte?
  Ann-Sofi    

Hur avgöra om det är allergi eller inte?


Jag har en liten fundering på detta med hur man avgör en matallergi, blodprov eller pricktest och vad som är tillförlitligast.

Min dotter fick diagnosen allergi mot äggvita av VC för 3-4 år sedan. Vi slutade genast med ägg och fick sedan remiss till en allergimottagning. När vi kom dit fick vi göra ett pricktest som inte visade något, men vi höll ändå upp med ägg i ett halvår. Då vi fick komma tillbaka och göra ett nytt pricktest som inte heller visade något. De tyckte då att vi kunde börja med ägg igen. Vi testade och märkte inte av något.

Nu sista året har jag märkt av återkommande anfall av nässelutslag på överkroppen och började misstänka någon form av födoämnesallergi.Så vi fick göra ett nytt blodprov som återigen visar på allergi mot äggvita.

Jag som lekman tolkar detta som att pricktesten inte visat något eftersom immunförsvaret fått vila ifrån äggvita innan och inte varit lika känsligt.
Men jag undrar lite på varför man på allergimottagningen litat mer på pricktesten som gjordes en tid efter att vi uteslutit äggvita från kosten än blodprovet som togs innan.


Hur avgöra om det är allergi eller inte?  skrevs januari 2015

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicmarabou mjölkchoklad 200g nydietist08 dagar
New TopicSnabb effekt..?Caezar013 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade