Multiallergier och svårigheter med mat och bakning

Multiallergier och svårigheter med mat och bakning

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Kombination av allergier ››
Av    Multiallergier och svårigheter med mat och bakning
  Ninna
(Quiltlady)
   

Multiallergier och svårigheter med mat och bakning


Känner mig lite ensam med att inte tåla gluten, mjölkpriotein, majs, ris, soja och xantangummi. Att utesluta allt detta ur matlagning och bakning är verkligen inte lätt. Jag kan aldrig köpa ett halvfabrikat eller ett fabriksbakat bröd då allt innehåller ris eller majs när det är gluten fritt. Letar efter ett substitut för vispgrädde men alla dessa innehåller majs, ris, soja eller xantangummi. För att vara frisk måste jag alltid laga mat från grunden vilket i sig är jätte bra men ack så tråkigt. Att inte våga äta på restaurang är inte heller kul. Rädsla för att resa för hur förklarar man att det är allt detta som ska uteslutas?

Det mesta är ok att inte hitta substitut för men det som jag saknar mest är att äta ost. Vegan ost från Astrid och Aporna är inte kul, smakar ingenting. Fått tips om Wilmersburger som har smakrika ostar men verkar inte finnas att köpa någonstans. Någon som har tips på ost som är gluten, ris, majs, soja och xantangummifritt?

Multiallergier och svårigheter med mat och bakning  skrevs februari 2017

  Elias    
Förstår hur du har det. Min son har haft samma födoämnesallergier som du har. Nu vid 20 års ålder har det i princip försvunnit, bara mjölkprotein han behöver se upp med.
Vi har lagat all mat alltid och på restauranger har han ätit pommes med kött utan sås. Som sås olivolja eller grillsås som jag lagt in här på sidan "Cecilias grillsås". Grädde har jag ibland vispat äggvita och haft det som grädde i bakelser. Chokladpudding har jag gjort genom att vispa äggvita och tillsätta smält mörk mjölkfri choklad och socker. Ost har vi inte hittat någon som funkar dessvärre. Lycka till med all matlagning. Vi har gjort den stunden till ett nöje för hela familjen. Då blir det roligare 😃. / Jennie


Skrevs juni 2017

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGlutenfria receptGästkonto313 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade