Öl allergi?

Öl allergi?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Tips & Råd ››
Av    Öl allergi?
  Peter
(Trana)
   

Öl allergi?


Hej, jag har försökt hitta information men symtomen för malt, vete, gluten och alkohol allergier tycker jag inte stämmer på mig. Kortfattat skulle man kunna säga att jag blir FRUKTANSVÄRT bakfull av öl och detta började i ganska ung ålder. Med större mängder öl under en kväll blir jag fruktansvärt uttorkad, huvudvärk, spyr, vill bara sova och kan knappt äta och mildare symtom håller i sig flera dagar. Spelar ingen roll om jag enbart dricker en och samma öl under hela kvällen samt kör varannan vatten. Känner även mildare symptom av bara 2-3 öl.

Grejen är om jag dricker motsvarande stor mängd eller till och med betydligt mer total mängd alkohol av rött vin, whiskey och annat under en kväll, blandat hej vilt så är jag relativt okej och kan ha en vanlig dag efter, till och med styrketräna dagen efter. Skillnaden är som natt och dag.

Vad är jag allergisk mot?

Tack på förhand!

Öl allergi?  skrevs november 2017


Johan S
   
Det låter precis som symptom som en vän till mig har. Har dock inga förslag på lösning på problemet tyvärr men väntar med spänning på om någon här har någon idé vad det kan vara som symptomen beror på. Kan det ha med humle att göra?

Mvh Johan

Skrevs mars 2022


Johan S
   
Humle verkar ju kunna ge allergiska reaktioner men vad jag kan se är det mer från fysisk kontakt med växten.

Skrevs mars 2022

  Peter (Trana)    
Hej Johan, kul med respons på denna gamla fråga! :D

Så här nästan 5 år senare har jag personligen slutat dricka ljus lager helt enkelt. IPA, porter och Ale av olika slag brukar däremot gå bra, det är specifikt ljus lager som är problemet för mig. Men varför har jag inte orkat forska i något mer, är inte så förtjust i ljuslager ändå längre.

Skrevs mars 2022


Joakim W
   
Intressant. Känner igen vid en större mängd öl, men när det gäller 2-4 öl så går ljust helt klart bäst för mig, och ju mörkare eller grumligare, desto sämre mår jag.

En mörk öl räcker ett par klunkar för att jag helt enkelt inte ska vilja dricka mer.

Skrevs mars 2022

  Axel    
Hej!
Jag har samma symptom men har listat ut att de endast triggas av fatöl. Inte flasköl.
Troligtvis har det med avlagringar etc i tanken att göra.


Skrevs april 2022

  Peter (Trana)    
Intressant! Tyvärr känner jag personligen inte igen mig, fatöl är ok bara det inte är ljus lager för mig. Däremot blir jag nästan skakis av bara tanken hur jag mådde efter bunt Norrlands Guld på burk för något år sedan.

Skrevs april 2022

  Rolf A    
Hej! Jag är 45 år och druckit väldigt mycket öl i mina dar. För cirka 3 år sedan så började jag vakna om nätterna, kanske runt 4-5 med ångest. Mycket bakfylla och ångest som hämmade mig i saker som jag skulle göra dagen efter. Även få ont i ryggen, tarmarna etc. För någon månad sedan så hade jag en period där jag bara drack vitt vin. Det jag märkte var att jag sov gott, slutade ha ont i ryggen och hade inte ångest som hämmande min initiativförmåga dagen efter. Så sen dess så har jag exkluderat öl från det jag dricker och mår mycket bättre.

Jag läste om teorin om fatöls-tankarna. Låter vettigt utan att förstå varför. Jag kommer inte dricka öl igen. Men hade mycket gärna velat förstå varför jag reagerar på öl på detta sätt. Har någon mer kunskap?

Skrevs juli 2022

  Peter (Trana)    
Hej Rolf, jag har inget nytt att tillföra. Men jag är nyfiken om bara drack ljus lager tidigare och om inte om du provat hur det går att dricka annat för dig, Ale, IPA, porter eller stout tex.

Tack för att du delade med dig av din erfarenhet!


Skrevs juli 2022

  Rolf A    
Hej

Jag gillar mest ljus lager och lite halvIPA likt Boston Lager. Mest öl har det blivit från öl-tapp och då en stor stark som brukar vara Eriksberg, Grängnes eller något annat billigt öl.

Jag har nu exkluderat öl helt och mår betydligt bättre dagen efter, så jag vill inte börja experimentera med öl igen.

Jag läste på Aftonbladets webb från 2011 att det var mest flnkelolja i öl av alla rusdrycker. Och att det var två olika saker som man blev bakis av. Den ena saken är alkoholen, och den andra finkeloljorna.

Jag tycker att det låter logiskt (om det nu stämmer...). Är det någon som är nättre påläst just runt finkeloljor? Tydligen så ska det inte vara så vanligt med att man är allergisk mot alkohol.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Ql7qGq/bakis-av-ol-det-beror-pa-finkelnSkrevs juli 2022


Sandra W
   
Intressant det du skriver Rolf.
Nyfiken om jag får fråga, du har inga problem med gluten eller vete normalt sett? Så ingen trolig koppling till det?


Skrevs juli 2022

  Peter (Trana)    
Läste lite om finkelolja. Men om något verkar detta i sådana fall ha motsatt effekt på mig. Just Norrlands Guld Export (som nämns som en öl med ovanligt lite finkelolja) vart jag som tidigare nämnt ovan väldigt dålig av den sista gången jag drack mer än 1 ljus lager på en kväll.

Men allt mörkare/finöl går bra för mig som enligt vad jag förstår har mycket mer finkelolja generellt

Skrevs juli 2022

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicmarabou mjölkchoklad 200gdietist08 dagar
New TopicSnabb effekt..?Caezar013 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade