Köttallergi!!

Köttallergi!!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Anslagstavlan ››
Av    Köttallergi!!
  Jöran    

Köttallergi!!


Hej jag är en man på 32 och jag är köttallergiker och jag hoppas att det finns fler som jag

Köttallergi!!  skrevs oktober 2003

  Maria    
Hej!

Min son är allergisk mot kycklingkött. Får väldiga reaktioner med andnöd.

Skrevs oktober 2003

  Jöran    
Själv så får jag röda utslag som kliar nåt så grymt och mina armar blir helt fulla med utslag när jag äter allt sorts kött.Och vara 3 år när man är så allergisk så är det jobbigt jag har själv 2 barn och lyckligtvis är inte dom allergiska Maria.
Jöran


Skrevs november 2003

  Charlott    
Köttallergi ger cancer
Därför kan kött och mjölk göra människor sjuka

Tjocktarmscancer och hjärt- och kärlsjukdomar kan uppstå för att människan egentligen inte tål kött och mjölk, visar amerikansk forskning.
Alla djur utom människan har ett sockerämne i kroppen.
När människan äter rött kött reagerar våra antikroppar mot ämnet och det kan orsaka inflammationer.
Kött och mjölk är enligt många forskare farligt för hälsan. Nu redovisar en grupp forskare vid universitetet i San Diego i Kalifornien hur de hittat en orsak till riskerna.

På djurens cellytor finns ett speciellt sockerämne. Det bildas i alla däggdjur utom i människan. Vi saknar den speciella gen som är förutsättningen för att det ska bildas.
Forskarna i Kalifornien visar nu att sockerämnet tar sig ifrån djuren in i våra kroppar där vi bildar antikroppar mot det.

Inflammation kan ge cancer
Antikroppar är ett tecken på att immunförsvaret reagerar och det kan ge inflammationer för att stöta bort det främmande ämnet.
Och inflammationerna är inblandade i vissa cancersjukdomar, hjärt- och kärlsjukdomar som kan ge hjärtinfarkt och stroke och vissa andra sjukdomar som reumatism.
Sockerämnet finns enligt forskarna framförallt i rött kött, alltså från lamm, gris och ko, samt i mjölkprodukter. Däremot var halterna mycket låga eller obefintliga i frukt, grönsaker, ägg, kyckling och fisk.
Forskarna i Kalifornien kunde också visa att de små mängder av sockerämnet som människokroppen tar upp försvinner efter fyra till åtta dagar efter att man har slutat äta kött.

Symtom: Väldiga magsmärtor, Magen sväller som en ballong och man önskar att magen kunde spricka å den blir hård som sten..


Skrevs september 2005

  Jöran    
Det är inte lätt det där själv klarar jag inte av att äta någon form av kött men det är ju inget jag saknar direkt.Men all form av allergi mot kött eller fisk eller annan födoämnes allergi är jobbig.Jag kan förstå hur det är särkilt när man är bortbjuden och då kan det vara besvärligt att veta vad det är i ibland om man inte känner personen väl.

Skrevs oktober 2005

  Mattias    
Har ej allergi gentemot kött. Sista tiden har du kommit fler och fler produkter i butikerna(iaf i göteborg) som är vegetariska som man kan använda istället. Typ Tzay, korvar, burgare etc och allt fler restauranger har alternativ som är köttfria vilket även ökad medvetenheten hos många konsumenter. Jag hoppas och tror att detta medför att folk blir mindre handlingsförlamade då de skall bjuda på mat till en vegeterian eller en köttallergiker.

Skrevs december 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
Finns det alltså köttallergi? Jag fick höra av min mamma att jag redan som bebis spottade ut kött (gris,nöt. Jag var även som barn allergisk mot: Fisk, citrus, tomat, mjölk, äpple, päron, nötter, mandel. Idag får jag uppblåst mage (som en sten) och knivhuggs-smärtor i magen. Jag mår också jätteilla och kan kräkas ibland om jag ätit kött 2-3 dagar i rad. Kan det vara köttallergi? //Jo

Skrevs september 2009

  Elisabeth    
Hej! Jag heter Elisabeth och är 23 år gammal.. Jag tror att jag kan ha köttallergi och har inte ätit kött på två år.. Jag undrar vad ni har haft för symptom på köttallergi..
Jag själv har reagerat så att jag svullnar upp i munnen, det kliar tok-mycket på tungan och i och utanpå halsen.. Fick så ont i magen och ibland blev jag tvungen att kräkas upp det.. Kan det vara allergi?
Det skumma är att det började med att jag reagerade så på fläskkött och med tiden så kunde jag heller inte äta nötkött..

Väldigt tacksam för svar..

Skrevs april 2010

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej! Jag har varit köttallergiker i 11 år ingen läkare tar det på allvar. dom säger att jag inbillar mig , men hur kan kan få utslag som kliar ,magsmärtor, mm. av att inbilla sig. Nej, nu hoppas jag att läkare får upp ögonen för detta vad jag tror dolda och växande problem i samhället, varför blev jag inte sjuk för 11 år sedan??? Jag kan inte äta varken kyckling ,fläsk ,nöt och vilt.Reagerar också på feta fiskar som lax, tonfisk och makrill. Läkaren tror att det senare har med histaminhalten att göra.Den är hög i dessa fiskar.Hoppas på svar.

Skrevs april 2010

  Gäst K (Gästkonto)    
Har idag utfört pricktest på min dotter och det visade att hon reagerar på kött (fläsk, nöt, lamm och kyckling). Hennes symptom är magont samt kliande utslag liknande nässelutslag. Men de vågar inte säga att hon är allergisk. Vilka tester går man vidare med för att få en diagnos?

Skrevs maj 2010

  Gäst K (Gästkonto)    
Otroligt intressant att läsa detta! 2003 blev jag plötsligt sjuk när jag åt kött efter att i ett helt liv (är 56)ätit massvis med kött av olika slag. Efter mycket prövande på egen hand kom jag underfund med att jag inte längre kan äta kött från djur på fyra ben, kyckling och annan fågel och fisk går däremot bra. De läkare jag talat med höjer bara på ögonbrynen, säger att de aldrig hört talas om något liknande och tar inte detta på allvar. För mig har det i allra högsta grad blivit allvar sedan jag några veckor tillbaka upptäckt att jag inte heller längre kan äta kyckling. Jag blir ordentligt sjuk, får svåra magsmärtor och en mycket uppblåst buk. Symtomen sitter i i ett par dagar. Läste nyligen i ett annat forum att man nu börjar misstänka att denna allergi kan ha samband med fästingbett..jag fick mitt livs första fästingbett 2002....

Skrevs maj 2010

  Gäst K (Gästkonto)    
i kycklingen kan det finnas spår av ett visst ämne som man ger fiskarna för att få rödare kött, varför kycklingen får det är för att ägggulan ska bli gulare å det smakar fisk av ägget det är omega 3 i ägget som kycklingen får i sig, å ja har åxå kännt av det, dock älskar ja kyckling, men ja vill inte utsätta mig för risker så ja har skippat den nu. men ja är glad att ja kan äta kött, men äter inte det för ofta pga rädd att ja ska känna av det åxå. ja älskade äta fisk men för 10 år sen sa det stopp, luftrören i halsen täppte igen, å det kunde ha slutat illa.

Skrevs juni 2010

  Abbe    
Jag trodde att jag var allergisk mot fisk och kyckling, men i verkligheten var det inte köttet men djurens foder jag reagerade på. mvh Abbe

Skrevs oktober 2011

  Hilde    
Köttallergi sitter definitivt inte mellan öronen!

Själv reagerar jag på lamm och nöt, men inte på fläsk, kyckling & vilt.
Efter ca 5 timmar får jag nässelfeber över hela kroppen. Ibland även andningsvårigheter. Undantagsvis även kraftig illamående och diarré.

Märkligt att jag aldrig har reagerat på vilt eller Belgisk nötkött! Det måste väl innebära att jag är allergisk mot viss djurfoder, eller?

Man får testa sig fram och ha antihistaminer inom räckhåll. Igår åt jag t.ex. en stor portion köttfärssås, gjort på blandfärs, utan problem.

/]-[ildeQ,
. 52-årig Belgare
. som får minst 10 fästingsbett varje år
. bosatt på landet i Norra-Skåne

Skrevs oktober 2011

  Hilde    
Köttallergi sitter definitivt inte mellan öronen! Jag fick första reaktionen för ca 10 år sedan. En allergitest gav inget resultat så att läkaren trodde det berodde på en viss kombination av födoämnen. Jag noterade allt jag åt och använde mig av utslutningsmetoden.
Trodde först att det berodde på en stekjärnsbeläggning. Eller olivolja. Eller kalla grönsaker i kombination med kött...

/]-[ildeQ

Skrevs oktober 2011

  Gäst K (Gästkonto)    
Gå med i gruppen på fb köttallergi !

Skrevs februari 2015

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicMarabou mandel/vete/nötte nydietist06 dagar
New TopicSanta Maria tex mex dip ostriskLouise111 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade