Problem men ej allergi?

Problem men ej allergi?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Anslagstavlan ››
Av    Problem men ej allergi?
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Problem men ej allergi?


Hej!
Jag har hela mitt liv haft problem med magen (diareé, magont, luft i magen) och sedan tonåren har jag till och från försökt få någon form av diagnos. Jobbiga undersökningar gör att man tappar lusten periodvis.

Ibland blir magen (magsäcken) så uppsvälld av luft att jag rapar och "kräks" upp luft. Det känns som om maten "jäser". Luften i magen vandrar alltså inte "nedåt" ;-) Jag har verkligen försökt leta upp vad det kan vara, men har inte hittat någon gemensam nämnare.

Sedan många år kan jag inte dricka standardmjölk (kräks efter ca 1 timma). Har dock kunnat dricka minimjölk, men på senare tid har jag känt obehag då också.

Min dotter, som är 9 år, har nu börjat visa samma symptom. Hon säger ofta att hon blir illamående och nästan kräks.

Efter utredning (som inte visar på ngn allergisk reaktion) hos läkare föreslogs laktosfri Vi har nu börjat med helt laktosfri kost men symptomen finns där ändå.

Har läst lite grand om s.k. Basallergi (är det allt mjöl och även mjölprotein och gluten) och funderar på att sluta med allt mjöl också. Detta är ju tyvärr ett ganska stort ingrepp i tillvaron så jag tar denna chans att höra mig för om det är ngn annan som har haft liknande problem.

Tacksam för svar.

Problem men ej allergi?  skrevs maj 2004

  Annette    
Det finns många andra mag- och tarmsjukdomar som inte är allergier eller intoleranser. Du kanske har IBS, Crohns sjukdoms osv? Gå in på www.magotarm.se och läs under diagnoser om något stämmer in.
Jag har genom åren haft liknande symtom, dock ej kräkts. Och det visade sig vara glutenintolerans och ulcerös proktit.


Skrevs maj 2004

  linda    
Hej ville bara berätta att min son är svårt mjölkproteinallergisk trots detta visar inte allergitestet något. Hans läkare (Nils Åberg docent i allergologi) sa då till mig att tyvärr är väldigt många allergiska även om inte prover visar något. Vi fick utesluta mjölk för att sedan provocera och skriva kostdagbok. Hoppas ni får hjälp.

Skrevs maj 2004

  Gäst K (Gästkonto)    
Tack så mycket för svaren.
Det är frustrerande att inte veta var man ska börja.
Vad är IBS? Har blivit testad för både gluten och Chrons. Har gjort diverse otrevliga undersökningar och orkar inte med en sån omgång igen. Det är inte roliga saker man får utsätta sig för...
Kan det vara glutenintolerans även fast det inte visar något på proverna? Visste inte att allergiproverna inte heller var något att lita på.
Jag får ta och plugga på detta område, förstår jag.

För övrigt, en mycket bra hemsida, detta. Jag får ta och bli medlem!
/N

Skrevs maj 2004

  Sandra    
Jag har samma problem som du, att magsäcken sväller upp och jag antingen måste rapa el kräka upp luften. Oftast går det genom att gå en promenad o rapa upp det. Men det är sånt tryck att jag tror jag ska spricka. Har också haft mycket problem sen jag var liten. Har inte vågat göra gastroskopi och har inte gjort andra undersökningar än laktosbelastning och blodprov för glutenkoll för kanske 8-9 år sen. Dessa visade inget. Har nu övergått till laktos-snål kost sen 7 veckor och märkt en klar förbättring. Har inte sånt tryck i magen längre. Jag är inte 100% bra men jag har ju slarvat lite också och försökt prova mig fram. Laktos finns ju i så himla mycket, tex pulversåser, chips, färdigrätter m.m.

Har du kommit fram till vad det kan vara? Skriv gärna i så fall. Det var ju ett tag sen du skrev sist så det kan ju ha hänt mycket.

Skrevs augusti 2005

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicSnabb effekt..? nyCaezar01 dagar
New TopicFindus köttfärssås mjölkdietist08 dagar
New TopicNonstop och magnum glassJohan WB313 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade