Jag blir galen snart!

Jag blir galen snart!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Kombination av allergier ››
Av    Jag blir galen snart!
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Jag blir galen snart!


Jag är sedan länge allergisk mot mycket - nötter, soja, baljväxter, nästan alla frukter och grönsaker osv. Gluten och mjölk/laktos går bra.
Problemet är att jag sedan flera veckor tillbaka har haft klåda i munnen, det kliar nästan jämt. Det kan dyka upp när som helst, även när jag inte ätit nåt.
Jag har inte ätit nåt konstigt så jag förstår inte vart klådan kan komma ifrån.
Någon som varit med om det här? Jag håller på att bli galen - trots allergimedicin kliar det jämt....Jobbigt!

Jag blir galen snart!  skrevs november 2006

  Berit    
Jag har ungefär samma typ av allergi som du (är allergisk mot fågel, skaldjur, de flesta grönsaker, rotfrukter, frukter och bär samt nötter, mandel och jordnötter) men har aldrig varit med om något liknande. De gånger jag får klåda i ex.vis halsen har varit då jag ätit något som jag inte tål. Eftersom allergimedicin inte hjälper och du har haft de här besvären så länge tycker jag absolut att du ska söka läkare snarast.
Mvh, Berit


Skrevs november 2006

  Marie    
Hej! Min dotter är allergisk för ungefär samma ämnen som ni. Men hon reagerar även på smakförstärkare E621 (som finns i många charkprodukter), färgämnen och då speciellt rödbetsrött och betakaroten (kanske pga av frukt o rotfruktsallergin?), vanilj (som verkar finnas i allt...) också alla tomat/chilikryddor.
Då hon bara är 1½ så vet jag ju inte riktigt hur hon mår(om det kliar), men hon blir flammig/fläckig (eller får blåsor)och känns varm och blir "orolig". Av E621 brukar hon också kräkas.
Kanske det kan vara såna saker som ni också reagerar på???


Skrevs november 2006

  Gäst K (Gästkonto)    
Tack för era svar, det uppskattas verkligen! Jag har själv varit inne på att det kan vara fägämne eller vanilj (jag har aldrig hört tidigare att man kan vara allergisk mot det, så det var intressant att få veta att din dotter är det). Å andra sidan kommer "kliet" även när jag inte ätit dessa ämnen.

Jag har pratat med min allergiläkare på KS men han gjorde inget åt saken....

Tack iallafall för era svar!

Skrevs november 2006

  Berit    
Tyvärr kan man vara allergisk mot i princip allt. Läste för många år sedan om ett barn som var allergiskt mot precis alla födoämnen utom älgkött!
Märkligt att din allergolog inte brydde sig om dina besvär. Tycker du ska kontakta honom igen. Om han ändå inte bryr sig, försök byta läkare. Stå på dig och lycka till!


Skrevs november 2006

  Angelica    
Hej!
Jag förstår att du snart blir galen. Speciellt när det inte går att sätta fingret påvad somär fel.
Jag har gått på något som heter BioResonanse. Där går man igenom alla möjliga ämnen man kan tänkas vara allergisk mot (ej pricktest). Kan vara allt från mat, djur, mögel, dryck, damm.. ja allt. Jag har blivit fri från min djur/pollenallergi men får avstå från mjölk mm. Pga att jag druckit/ätit mjölkprodukter har min kropp blivit överbelastad och därmed framkallad allergier mot andra saker. Värt att prova kanske?? Lycka till! Angelica


Skrevs november 2006

  Gäst K (Gästkonto)    
Åter igen tack! Speciellt intressant att få höra om Bioresonanse. Det låter som något jag skulle behöva göra.

Skrevs november 2006

  Gäst K (Gästkonto)    
Jag känner igen problemet, har själv samma allergier som du och får ocskå kli i mun/hals ibland även om jag inte ätit något nyligen. Jag vet inte vad det beror på men tror att det är "inbillning". Ja, det kliar ju såklart men jag tror inte det beror på någon allergen utan på att jag är stressad, förkyld, torr i halsen eller så. Det brukar gå över av sig självt efter ett tag, vatten eller att "suga" på en bit vitt bröd kan hjälpa till.

Det skulle ju kunna bero på någon allergi som inte har med mat att göra också, djur eller växter eller så.

Skrevs december 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicTriumfglass hallonsorbet mjölkrisk nydietist02 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade