Frukostproblem

Frukostproblem

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Tips & Råd ››
Av    Frukostproblem
kajsa asp    

Frukostproblem


Hej!
Är det ngn som har tips på vad man kan äta till frukost? Jag har nyligen fått veta att jag är gluten- och laktosintolerant och skulle behöva lite tips. Tdigare åt jag havregrynsgröt eller yoghurt, men nu kan jag inte göra det längre...Har levt på frukt och riskakor. Inte bra alls. Tacksam för svar!

Frukostproblem 

Annons   
Berit    
Här kommer några förslag på frukostar. Recepten är för 4 portioner, du får själv 'göra om dem' om det ska vara färre portioner.

BOVETEGRÖT
3 dl Risenta bovete, krossat
1 l vatten
3 krm salt
2 msk russin

Koka bovete, vatten och salt några min. Låt det sedan svälla ca 15 min. Tillsätt russin och servera med mjölkersättning.

BLÅBÄRSGRÖT
5 dl vatten
1 l blåbär, färska eller frysta
2 dl Risenta bovete, krossat
3 krm salt
ev Risenta rårörsocker

Koka upp vatten och blåbär. Vispa ner bovetet. Tillsätt salt och låt gröten koka några min under omrörning. Låt svälla ca 15 min. Smaksätt ev med rårörsocker och servera med mjölkersättning.

POLENTAGRÖT
9 dl mjölkersättning
1 dl Risenta Polenta
1 dl russin
3 krm salt

Koka upp mjölkersättningen. Vispa ner polenta och låt sjuda på svag värme ca 4 min. Blanda i russin och låt sjuda ytterligare 2 min.

Varning! Tänk på att vissa glutenfria produkter kan vara kontaminerade, alltså innehålla spår av gluten. Risentas produkter är emellertid 'säkra'.


Lisa Ekström    
Om du tål havre, kan du fortfarande äta havregrynsgröt med mjölk... Använd Sempers rena havre, och Valios laktosfria mjölk. Och till det vad du nu brukar, äpplemos, bär, m.m.... Annars kan du använda boveteflingor, eller hirsflingor. Gluten och laktos är ganska lätt att unvika, maila gärna om du vill ha fler tips!

Vänliga hälsningar Lisa Nilssonvictoria    
nu slipper ni laktosintolerans-krånglet!

Det har kommit en tablett till Sverige som funnits utomlands i flera år som gör att man kan leva och äta som vanligt. Man tar 1 enda tablett på morgonen, och sen kan man äta vanliga mjölkprodukter hela dagen, utan att äta laktasenzymer-tabletter innan mjölkintag.

Jag har ätit den i 2 månader nu, och nu tänker jag inte ens på att jag är laktosintolerant. jag tar bara 1 tablett på morgonen, och sen är allt som vanligt igen. Underbart!
Den innehåller bara naturliga ämnen, och det är en nyttig bakerie som bryter ner mjölksockret mycket effektivare än laktasenzymer, och det är därför man bara behöver äta en enda tablett på morgonen. så glöm att som har att göra med laktosfria produkter att göra, nu kan du äta som vanligt!

gå in på www.prolaktas.se och beställ ett provpaket. nu är det slut med svindyra laktosfria produkter, nu kan du leva som en vanlig människa igen!Gästkonto    
Om det bara är latos du inte tål och inte hela mjölken så finns det massor av goda yoghurtar du fortfarande kan äta. Vår favorit är Skånemejeriets A-fil, men det finns mycket att välja på både naturellt och med bärsmaker.Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2019 (20 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade