Vegetabiliska fetter

Vegetabiliska fetter

1 gillar 0
Fråga:
Hej.

Jag har en son på snart 2 år som är mjölkproteinallergiker. Jag tycker inte att det är några problem. Men ju mer jag lär mej ju svårare blir det.
Så till min fråga (bland många andra). Varför kan jag inte lita på att ett vegetabiliskt fett är vegetabiliskt? Många gånger så handlar jag inte en
> produkt bara för att det innehåller veg. fett. Ibland så blir jag så trött på att vara "duktig" så då slarvar jag. Sedan har jag nyligen fått reda på
> att animaliska fetter innehåller mjölk. Stämmer det? Jag använder mycket buljong (Knorr) i min matlagning och jag har även ringt till Knorr för att
kolla om deras produkter är mjölkfria. Svar: Ja, alla utom fiskbuljongen.
Varför känner jag inte att jag kan lita på det svaret? Kan jag använda köpt buljong eller ska jag göra egen? Hjälp mej snälla!
Vegetabiliska fetter
Svar:
När det gäller Vegetabiliska fetter.
Vegetabiliskt fett ska egentligen vara rent vegetabiliskt fett, men eftersom det inte alltid stämmer ska man vara medveten om det. När du har ""slarvat" har det fått några konsekvenser? Om inte så kanske du inte behöver vara så supernoga. Känslighetsgraden är individuell och din son kanske inte är superkänslig?
Mjölkfett är animaliskt fett och får också deklareras så men jag har aldrig stött på det. Möjligheten finns att det kan vara mjölkfett men risken är väldigt liten. Jag har aldrig träffat på någon som råkat ut för detta.
Svaren från producenterna kan du lita på om du har ställt rätt fråga. Har du ställt frågan mjölkprotein? och laktos? Laktosen innehåller spår av mjölkprotein, sedan beror det på känsligheten om detta har någon betydelse eller ej.
Med vänliga hälsningar
Vegetabiliska fetter är skrivet av Britt-Marie Svensson , svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg
 Gilla 
 Skriv ut 
Kommentarer


Skriv din åsikt om Vegetabiliska fetter


© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade