Vad är Aprikoskärnor?

Vad är Aprikoskärnor?

0 gillar 0
Fråga:
Min son reagerade på bullar innehållande "aprikoskärnor" Jag har ett svagt minne av att någon sagt att jordnötter ibland kallas så, men ingen läkare eller dietist har kunnat bekräfta detta. OM det är så, är det verkligen tillåtet att ge jordnötter ett annat namn?
Min andra fråga gäller hans sojaallergi, som nyligen konstaterades. Finns det någon lista över olika namn som ges sojabaserade ingredienser, så att jag har möjlighet att undvika detta när jag köper halvfabrikat etc.
Vad är Aprikoskärnor?
Svar:
När det gäller Vad är Aprikoskärnor?. Aprikoskärnor är just aprikoskärnor, de används som smaksättning. Det är en stenfrukt och är man björkpollenallergiker kan dessa orsaka en så kallad korsreaktion. Malda kärnor har alltid koncentrerat allergen och därför reagerar överkänsliga lättare på dessa.
Du skriver om sojaallergi, jordnötter och sojabaserade ingredienser. Det är lite oklart, vad menar Du med sojaallergi? Den strikta betydelsen av detta är allergi mot sojaprotein, lecitinet och oljan är sällsynt med reaktioner på då de inte innehåller/mkt mkt små mängder. Om Du däremot menar ärt-bönallergi vilket innefattar bl a jordnötter måste Du uttrycka Dig på det sättet annars blir det missförstånd.Soja har inga dolda beteckningar, sojalecitin deklareras oftast bara som lecitin och oljan som vegetabiliskt fett annars är det inga konstigheter.
Med vänliga hälsningar
Louise Malmberg


Vad är Aprikoskärnor? är skrivet av Lotta Åberg, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg
 Gilla 
 Skriv ut 
Kommentarer


Skriv din åsikt om Vad är Aprikoskärnor?


© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade