Soja & lactosfria gluten- & vete-fria mjölmixer

Soja & lactosfria gluten- & vete-fria mjölmixer

1 gillar 0
Fråga:
Hej,
Jag undrar lite över om det finns någon bra mjölmix som är både fri från Gluten/Vetestärkelse, lactos och all form av sojaprotein ( guarnnkärnmjöl, johannesfröbrödsmjöl etc).

Jag är väldigt känslig för sojaprotein ( reagerar även på sojalecitin.. spec om det är i läppstift, som ger ett illamående och dålig mage. en och annan chokladbit som är fritt från allt annat förutom sojalecitin går bra men inte för många) och kan inte äta mer än tex en bit /dag av en kladdkaka som är bakad på Sempers glutenfria mjölmix om jag skall undvika att må illa. ( Finax mjölmixer fungerar inte öht.. )

Kan man blanda ihop egna? Isf hur skall man göra då för att det skall bli bra resultat ( och inte smaka allt för illa)

MVH Pia
Soja & lactosfria gluten- & vete-fria mjölmixer
Svar:
När det gäller Soja & lactosfria gluten- & vete-fria mjölmixer. Till att börja med: ska Du uttrycka det som all form av ärt-bönprotein, guar och johannesbröd är ärtväxter och ingen form av sojaprotein. Detta för att det inte ska uppstå missförstånd. Sojabönan är bara EN av ärt-bönsläktet och det vanligaste är överkänslighet för bara sojaprotein och inte övriga ärt-bönväxter.
Så till frågan:
Det är tunt på området. Du kan använda Rapsy grundmix för pannkaka recept finns på allergimat. I övrigt är det grundmjöler som gäller.
Med vänliga hälsningar
Louise Malmberg
Soja & lactosfria gluten- & vete-fria mjölmixer är skrivet av Pia Lauren, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg
 Gilla 
 Skriv ut 
Kommentarer


Skriv din åsikt om Soja & lactosfria gluten- & vete-fria mjölmixer


© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade