Veteprotein

Veteprotein

0 gillar 2
Fråga:
Kan man äta produkter med veteprotein om man är glutenintolerant? Veteprotein
Svar:
När det gäller Veteprotein. Gluten är ett protein i vete, så svaret är tyvärr nej. Du kan inte äta produkter med veteprotein i om du är glutenintolerant. Ca 80% av vetets proteiner består av gluten.

Läs mer om veteprotein här >>
Veteprotein är skrivet av Josefin Dahlbäck, svaret är granskat av Dietist Louise Malmberg
 Gilla 
 Skriv ut 
Kommentarer
2013-11-12  Allergimat
Proteinet i Vete består till ca 80% av gluten. Så om man inte tål gluten tål man inte veteprotein, är man däremot veteallergisk men tål gluten kan man äten gluten, men inte vete.
2006-03-06  Mikael Forsberg
Hejsan, Enligt vår Läkare är vår dotter allergisk mot veteproteinet, inte mot gluten! Vad är det som gäller egentligen?

© 1999 - 2019 (20 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade