Tårta för nästan alla

Tårta för nästan alla

Vad är ditt omdöme?


Logga in för att ge ett omdöme

 6-10 portioner

Du behöver

½ portion grötris (Pama Minutris)
1 påse kakmix för sockerkaka (Olda)
1 dl kokosmjölk (ICA)
1 dl flytande keiju mjölk/sojafritt margarin
3 msk kokosflingor
1 dl björnbärskräm
1 dl smörkräm (fast keju, florsocker, färg)
Strössel (Dr Oetker)
Kristyr – grön/rosa/vit (Dr Oetker)

Hur gör man?

Koka upp 1,5 dl vatten. Tillsätt 0,75 dl pama minutris. Låt koka i ca 3 minuter. Svalna av grötriset och vispa med elvisp till slät konsistens. Tillsätt en påse kakmix för sockerkaka, 1 dl kokosmjölk samt 1 dl flytande keiju och rör/vispa ihop. Smöra en platt rund form och strö på kokosflingorna (istället för ströbröd). Häll i smeten och grädda i nedre delen av ungnen på 175 grader i ca 40 minuter. Låt kakan svalna innan den stjälps upp. Bred på björnbärskräm (jag använder hemlagad kräm av kokta, silade björnbär där saften får koka upp tillsammans med socker som reds av med potatismjöl) på ovansidan av hela kakan. Spritsa smörkrämen som en cirkel i ytterkant på kakan (som färg till smörkrämen använder jag björnbärssaft eller svartvinbärssaft). Strö över strössel över hela kakan och dekorera med kristyr.


Kommentarer

  Petra
Den innehåller: potatisstärkelse, socker, bakpulver: E500 natriumbikarbonat + E450a natriumdifosfat
  Frida
Oldas kakmix är äggfri. Ägg får tillsättas vid bakningen om det önskas. Alltså - tårtan är äggfri. Om några timmar är det 2-årskalas, och nu ska det bakas!
  Marie
Jag undrar också är denna tårta vekligen äggfri??? Oldas kakmix innehåller väl ägg????
  Malin
När man bakar äggfria kakor gäller det att inte röra smeten för länge. Sluta så fort smeten är klumpfri, annars blir det torrt!
  Petra
Hej det står att denna tårtan är äggfri. Är kakmixen OLDA äggfri? Var kan man isåfall hitta den någonstans. Är galen i saftiga mjuka kakor men det är svårt att göra om man inte har i ägg. Skulle bli så glad för svar /Petra
  Tanja
Jag bakade denna tårta till min dotters 2-års kalas och den var uppskattad av såväl vuxna som barn. Ingen märkte att den var anpassad efter min dotters allergier.
laddar recept...

Välkommen till vår gemenskap,
22290 medlemmar

 Ja jag vill bli medlem  
Om allergimat | Kontakta oss | Cookies och integritet | Samarbeta med oss | Sitemap
© 1999 - 2023 (24 år) | allergimat.com | Serverstatus
4.5 av 5
Trustpilot