Alla med mystiska eksem, kolla här!

Alla med mystiska eksem, kolla här!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Alla med mystiska eksem, kolla här!
  Magnus    

Alla med mystiska eksem, kolla här!


http://huden.nu/fragor/19209_Eksem_runt_ogon

När jag gick i 7an hade jag kraftiga problem med eksem, led i 2 år av detta men i 9an föreslog en läkare att jag skulle sluta med mjölk (mjölkprotein) för att se om utslagen försvann. Efter bara 3-4 dagar försvann mina symptom helt. Men grejen var den att jag hade köpt fel produkter, jag hade köpt laktosfritt istället för helt mjölkfritt. Det betyder alltså att jag får utslag av Mjölksocker istället för mjölkprotein.

För ett år sedan gick jag till läkaren för att göra en rad olika tester för allergier och inget visade att jag var allergisk mot någon mat. Jag har även testat om jag är det med hjälp av blodprover men alla tester har visat att jag inte är det.

Trotts detta såfort jag får i mig laktos får jag utslag. Testade att äta laktostabletter en gång och efter 1 dygn kom klådan och en mildare del av utslagen tillbaks.

Vill bara tipsa alla som har problem med utslag/eksem att prova sluta med mjölksocker. Verkar som om läkarna inte har kommit på att man kan få utslag av det...

Mvh Magnus

Alla med mystiska eksem, kolla här!  skrevs augusti 2007

  Helle    
min mjölkproteinallergi och laktosintolerans syns inte heller på blodprover längre eftersom den sitter i matspjälkningssystemet på mig och har fått veta att då är det inte säkert att det syns på blodprover. jag blir fortfarande jättedålig av både laktos och protein men enligt blodprover skulle jag inte vara allergisk och överkänslig längre. man ska inte lita blint på läkare och prover för de har tyvärr väldigt ofta fel

Skrevs augusti 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!
Jag har problem med eksem liknande rodnader på kinderna och ibland i pannan. Nu har jag även fått vagelliknande knölar på ögonlocken..någon som haft liknande och fått hjälp?Jag ska till hud doktorn om ett par veckor.Tacksam för svar. Jag skriver här då jag har mjölkprotein allergi och undviker mjölkprotein haft besväret länge och åtminstånde vetat av mjölkproteinproblmet dom senaste 7åren så det borde inte vara av det jag har dom här problemen!!


Skrevs september 2007

  robert    
Vad är det för typ av utslag du får?
Jag får små utslag som försvinner efter 30-60min, men det svider riktigt jobbigt.
Får dom nästan bara på händerna, vissa dagar kommer dom inte alls, men det känns som om dom kommer oftare när jag äter tillexempel mjölkchoklad.


Skrevs september 2007

  Alexander L    
Om du är blodgrupp 0 så är du automatiskt laktosintolerant. För blodgruppen härstammar ifrån Afrika. Och i Afrika är dom flesta med 0 laktosintolerant. För blodgrupp 0 var jägare och samlare och tålde inte mejeriprodukter lika bra som dom andra grupperna.

Ismannen Ötzi som hittades i Alperna 1991 hade bruna ögon hade blodgrupp 0 och var laktosintolerant.

Skrevs juni 2021

  Alexander L    
Vagel på ögonlocket har inte med mjölk att göra det handlar mer om en Staflykock bakterie du fått

Skrevs juni 2021

  Alexander L    
Varför du fick utslag av laktosfria produkter har inte med mjölksocker att göra. Det har med att göra att laktasenzym som tillsätts i laktosfria produkter innehöll borstmögelsvamp Aspergillus Oryzae som utvinns ur Mögel. Varpå du fått utslag av det. Samma gäller för laktostabletter du köpt. Som är utvunnit från Aspergillus Oryzae. Håll dig undan från Aspergillus svampar!!!!!!

Skrevs juni 2021

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicICA sandwiich tomat o mozarella nydietist06 dagar
New TopicGlutenfria Snacks nyKristina07 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade