Laktrasetabletter

Laktrasetabletter

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Laktrasetabletter
  Mikael    

Laktrasetabletter


Hört att det finns tabletter att köpa på Apoteket som ska göra att man ska kunna tåla mjölk. Vet att det inte är någon beständig lösning, men vid kalas där det bjuds på tårta, eller fjällvandringar, ja..händelser utöver det ordinära. Då kan det ju vara bra att ha såna kanske? Eller? Vad har ni medlemmar här för erfarenheter av sådana?


Laktrasetabletter  skrevs maj 2002

  Patrik    
För många är laktrastabletter ett bra alternativ. Många upplever att de ändå blir kassa i magen. fast att de käkar lactras kanske det fungerar för vissa men inte för alla?

Skrevs juni 2002

  Gäst K (Gästkonto)    
Hejsan!Tycker att det funkar rätt bra, men det hjälper inte om du är mjölkproteinallergiker.

Skrevs juli 2002

  Em    
Hej
Tycker det är F..jävligt att dom ska vara så himlans dyra bara...
Vdc sa dom inte kunde skriva ut dom på recept, det får endast Mag o Tarm specialister.. Har ni hört så löjligt...
Mvh Em


Skrevs juni 2003

  Annicka    
Jag tycker även jag att de är på tok för dyra men jag brukar köpa hem så jag alltid har hemma och det finns alltid någon tablett med mig för man vet aldrig när de behövs. Tycker att de har fungerat toppenbra för min del faktiskt.

Skrevs maj 2004

  Karin    
Jag tycker att de är kanon! Fast jag brukar ta olika många beroende på vad jag ska äta och hur mycket. Men det får man prova sig fram.


Skrevs september 2004

  Matti    
Hej. För mig var de värdelösa, jag tål ej mjölkprotein. Tabletterna lugnade magen en stund, men ej effektiva. MVH Matti.

Skrevs oktober 2004

  Helena    
För mig funkar också tabletterna bra. Jag vet inte om det skiljer mellan landstingen men jag bor i Västra götaland och där har jag fått recept på laktrastabletter utskrivna av en dietist. Kanske är nåt för er andra att kolla upp? Det blir väldigt mycket billigare!

Skrevs oktober 2004

  Linna    
Såvitt jag har förstått det så spjälkar laktraset i tabletterna upp till 80 procent av laktoset. Alltså blir det en del kvar. Jag klarar små mängder laktos med hjälp av tabletterna, men med tanke på deras pris och att jag ändå alltid känner av laktoset, så använder jag dem sällan.

Skrevs mars 2005

  Annica    
Hej!
Jag har provat Lactras, men de fungerar inte speciellt bra. För min del beror det mycket på min dagsform. Jag pratade med dem på Apoteket och det finns en annan sort än Lactras. Jag har ännu inte provat dem men jag hoppas att de är bättre! Är det någon som har någon erfarenhet av dem? (Tyvärr kommer jag inte ihåg vad de heter...)
Hälsningar
Annica


Skrevs mars 2005

  Maria    
Lactrase funkade inte alls för mig, de fördröjde endast effekten så jag vaknade mitt i natten med magont ist. Däremot funkar Lactasin (semper tillverkar) superbra!!! Lactasin är dessutom billigare än Lactrase! Om man har apotekets plus-kort så får man ju lite poäng när man handlar deras varor utan recept och då får man ju tillbaka lite på priset...jag tycker tabletterna är väl värda sitt pris när det betyder att man slipper magont och besvär!

Skrevs januari 2006

  Fredrik    
har fått 2 st men inte testat dom ännu är lite skeptisk faktist...

Skrevs januari 2006

  Gäst K (Gästkonto)    
Det är semper som har en billigare variant av lactrase, för vissa har jag hört att den fungerar lite sämre men för vissa lika bra/bättre!
En gång tog jag sex lactrace tabletter och åt ute på restaurang och åt ALLT GOTT!! Dagen efter var jag väldigt trött... är det dåligt att ta för många piller, eller var tröttheten för att 20% av laktosen inte spjälkats m.h.a lactrace? ng som har erfarenhet?


Skrevs augusti 2006

  Sabina    
Jag måste oftast ta två tabletter för att det ska fungera, det är smidigt att ha ett alternativ så man slipper problem om man äter ute eller hos någon annan.

Att ta 6 tabletter tror jag inte är så bra eftersom det på förpakningen står att rekomenderad dos är 1-2 kapslar om jag inte minns fel...

Skrevs augusti 2006

  christine    
Lactrase funkade inte alls för mig. Tyckte det skulle va en bra lösning, men blev jättebesviken. Har undrat varför det inte funkar för alla? Jag tål mjölkprotein så jag trodde att tabletterna skulle funka.


Skrevs augusti 2006

  Gäst K (Gästkonto)    
Min dotter är laktosintolerant. För henne fungerar tabletterna jättebra om hon bara är "bra i magen innan". Det fungerar ej efter en magsjuka... vi har tabletterna på recept utskrivna av en "vanlig" barnläkare... De kostar ca 150 kr per 100 tabletter då om jag inte minns fel. Oroar mig ibland för om det kan vara skadligt att använda dem för resten av kroppen??? Anneli

Skrevs november 2008

Sida 1 av 2    1 2
Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicSnabb effekt..? nyCaezar09,3 timmar
New TopicFindus köttfärssås mjölk nydietist07 dagar
New TopicNonstop och magnum glassJohan WB312 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade