Recept på Vörtbröd?

Recept på Vörtbröd?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Recept ››
Av    Recept på Vörtbröd?
  Virginia    

Recept på Vörtbröd?


Nu har jag provat nedanstående recept, men är inte nöjd. Det är kompakt och segt och alldeles för bittert. Vet inte om jag gjort fel, så jag skulle gärna vilja få ett mer detaljerat recept. Är det någon som kan hjälpa mig?

Svaret skrivet den - 22 november 2007 12:58
--------------------------------------------------------------------------------
Här kommer ett väldigt gott recept på glutenfritt vörtbröd. Det blir 3 små bröd som är lätta att skiva innan man fryser in dom.
75g jäst, 1/2 liter julmust, 75 g margarin, 3/4 dl sirap, 3/4 tsk salt, 1 1/2 msk malen pomeransskal, 3 tsk stött fänkål, 1 1/2 dl russin, 1 1/2 dl pofiber och ca 1 liter grov glutenfri mjölmix. Smula jästen i en bunke. Värm julmusten till 37c och slå över jästen. Tillsätt margarin, sirap, salt, kryddor och pofiber. Arbeta in mjölet. Låt jäsa 30 min. Forma till 3 små limpor och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa 20 min. Grädda i 200c ca 25-30 min. Lycka till

Recept på Vörtbröd?  skrevs december 2007

  Robyn    
Värt ett försök just när det gäller Sempers mixer är att låta hela degen kalljäsa, dvs blanda alla ingredienserna kalla och låt jäsa över natt i kylskåp. Rör ihop degen igen och häll i väl oljade formar och låt jäsa på nytt i rumstemepratur övertäckt med plastfolie och handduk, innan du bakar av det.

Det brukar bli luftigt och med knaprig skorpa. Vad gäller bitterheten så kan jag tyvärr inte uttala mig, kanske kan du prova att minska på pomeransen som ger bitterhet, prova att tillsätta lite apelsinsaft istället- det ger sötma och smak, men inte så mycket bitterhet.
Lycka till
Cicci

Skrevs december 2007

  Anna    
Hej!
Jag är själv gluten och har ett kanon recept på Vörtbröd. Det innehåller porter vilket går bra för för dem som inte tål gluten. Jag har sällan smör hemma så olja brukar gå precis lika bra.

Vörtbröd! 1st

1dl vatten
33cl porter
25g jäst
25g smör/olja
½dl mörk sirap
1tsk salt
400g mjölmix (välj sort efter allergi)
½ påse vörtkryddor

Smula jästen i en bunke, värm smör/olja, vatten och porter till 37 grader. Häll över jästen och rör tills den smält. Tillsätt salt, sirap, vörtkryddor och mjölmix. Arbeta degen i assistent 3-4 min. Häll degen i smord brödform. Låt jäsa 30 min. Grädda i nedre delen an ugnen ca 30-35 min.
Lycka till!

Tillsätt ca 1dl pofiber eller 1msk hust för att få ett bröd som håller ihop bättre och blir saftigare. Blanda det med vätskan och låt dra en stund innan du häller det över jästen.

Brödet blir luftigt, saftigt och jätte gott. Till och med familjemedlemmarna utan allergi föredrar det här brödet framför "vanligt" vörtbröd! :-)

Mvh Anna

Skrevs december 2007

  Julia    
Tänk på att saker ändras med åren. Jag var på vippen att hälla i Kockens Vörtmix, när jag läste på. Det den innehåller mest av är maltmjöl!
Så jag fick mala nejlikor, anis och kardemumma själv i ett hast medan husken svällde.Skrevs december 2009

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicICA sandwiich tomat o mozarella nydietist04 dagar
New TopicGlutenfria Snacks nyKristina05 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade