Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Recept ››
Av | Glutenfria recept | |
Gäst K (Gästkonto) |
Glutenfria receptHej! Jag har en blogg www.matochlycka.blogspot.com - där finns recept och bakverk mm allt utan gluten! Finns även äggfritt. Istället för glutenfria mjöler, så använder jag risjöl, bovetemjöl mm. Det funkar hur bra som helst! |
|
Debbie A | Hej ! Jag behöver tips om mördeg till en krokan! Bröllop i maj! Skrevs den 20 februari 2024 | |
Joakim W |
Jag har hittat några recept för glutenfri mördeg som du kanske kan använda för att göra glutenfri krokan. Ett recept från Glutenfria Köket inkluderar ingredienser som rumsvarmt smör, glutenfri mjölmix (Semper Finmix rekommenderas), strösocker, florsocker och ett litet ägg. Ingredienserna blandas och degen vilar i kylskåpet innan den formas och gräddas. Ett annat recept från Arla innehåller liknande ingredienser men använder även psylliumfröskal och potatismjöl för att förbättra mördegen. Degen arbetas ihop och vilar sedan i kylskåpet innan den används. Tänk på att den här mördegen kanske inte går att kavla ut på traditionellt sätt. Du kan kanske använda dessa recept som bas för att skapa glutenfria krokaner genom att justera former och smaksättning efter önskemål. Skrevs den 21 februari 2024 | |
Debbie A | Tack så mycket! Jag ska göra några prov!! Det viktiga är att den blir hård för att hålla för hela verket av krumelurer!???? Skrevs den 21 februari 2024 |